×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

ESGİAD Başkanı üniversite yönetimlerine çağrıda bulundu

ESGİAD Başkanı Ulaş Entok, Anadolu , Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi yönetimlerimlerine bir çağrı niteliği taşıyan basın açıklamasında bulundu.

Ekonomi Gündem 16/08/2021 16:32 16/08/2021 16:33

A- A+

ESGİAD Başkanı Ulaş Entok açıklamasında Eskişehir ekonomisi için üniversite öğrencilerinin çok önemli olduğundan bahsederek Eskişehir'deki üniversitelerin yönetimlerine bir çağrıda bulundu.

Entok'un açıklaması şu şekilde:

Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Eskişehir ekonomisinin sacayağını hizmet sektörü oluşturmaktadır. Bu sebeple pandemi sürecinde Eskişehir ekonomisi pek çok şehirden daha fazla ve daha ağır yaralar almıştır. 

Covid 19 ile mücadele kapsamında yüksek öğrenim kurumlarında eğitimin yüz yüze değil online olarak gerçekleşmesi sonucu, Üniversitelerimiz kapanmış ve yaklaşık 100 bin öğrencinin doğrudan içinde olduğu Eskişehir hizmet sektörü bu durumdan büyük yara almıştır. 

01 Temmuz tarihinde başlayan normalleşme süreci ile yaralarını sarmak isteyen ve umudunu güz dönemine bağlamış Eskişehir ekonomisinin kaygıları halen daha tazeliğini korumaktadır.  

YÖK tarafından Üniversitelerin yüz yüze eğitime hazırlandığı açıklanmış olsa dahi yüz yüz eğitimle ilgili karar inisiyatifin Üniversite yönetimlerine bırakılacak olması kafalardaki soru işaretlerini gidermemiştir. 

Bizler şehrimizde faaliyet gösteren Anadolu , Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi yönetimlerimize sık sık dile getirdiğimiz çağrımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz. 

Eskişehir’de sadece eğitim ve öğretim değil sosyal ve ekonomik hayatı doğrudan etkileyecek eğitim kararının şehrin tüm menfaatleri göz önüne alınarak verilmesini talep ediyoruz. 

Onbinlerce işyeri ve çalışanın, şehir ekonomisi ve yüz binlerce şehir insanını yakından ilgilendiren bu konuda nihai kararın sadece Üniversite senatoları tarafından değil, şehrin oda, stk ve esnaf temsilcilerinin de öncelikleri gözetilerek verilmesini istiyoruz. 

ESGİAD olarak değerli Rektörlerimiz Prof. Dr. Fuat Erdal , Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve Prof. Dr. Kemal Şenoacak’a güveniyor ve çoğumuzun önünü görebilmek için beklediği nihai kararın bir an önce alınmasını arzu ediyoruz. 


 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024