×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir Toprak Bebek için tek yürek oldu

Eskişehir’de Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip2 hastalığıyla mücadele eden Toprak Bebek’in tedavi masraflarının karşılanması için ES TV ve Kanal 26 ortak canlı yayınında bağış gecesi düzenlendi. 

Gündem 14/08/2021 13:14 14/08/2021 13:15

A- A+

Eskişehir’de esnaf olan baba Reyhan Yavaş ile özel bir hastanede çalışan Zehra Yavaş çiftinin 4 yaşındaki çocukları Toprak, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip2 adında ölümcül kas hastalığı ile mücadele ediyor. Sağlıklı kas üretimi olmayan ve günden güne motor nöronlarını kaybeden Toprak Bebek’in, dünyanın en pahalı ilacı olarak bilinen ve eksik olan gen tedavisini tamamlayan Zolgensma ilacına ihtiyacı bulunuyor.

Ülkemizde tedavisi olmayan bu hastalıkla mücadele edebilmek adına Toprak için Eskişehir Valiliği’nin izni ile başlatılan ‘Toprak için Umut ol’ yardım kampanyası devam ediyor. Bu kapsamda ES TV ve Kanal 26 ortak canlı yayınında; sunuculuklarını ES TV Genel Yayın Yönetmeni Soner Yüksel, Kanal 26 Koordinatörü Muharrem Esen ve Av. Hüseyin Akçar’ın gerçekleştirdiği bir bağış gecesi düzenlendi. Geceye, Toprak Bebek, babası Reyhan Yavaş ve annesi Zehra Yavaş’ın yanı sıra Diyetisyen İpek Bilal ve gönüllü annesi Prof. Dr. Fatma Deniz Korkmaz da katıldı. 

Gecede; kentin milletvekillerinden belediye başkanlarına, iş insanlarından sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine kadar birçok önemli isim telefon bağlantısıyla katılarak, Toprak Bebek’e destekte bulundu. Yaklaşık 5 saat süren canlı yayın süresince bağış miktarını açıklayanlardan toplam 317 bin lira toplandı. Ayrıca yayına bağlanarak miktar belirtmek istemeyen hayırseverler ise Toprak Bebek’in kampanyası için bankalarda açılan hesaplara bağışlarını gönderdiler.

Yayına bağlanarak Toprak Bebek için bağışta bulunanlar ise şöyle:

“CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyeleri, Erdal Caferoğlu, Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, Çiftkurtlar Kiremit’in Sahibi Nuri Özer, Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, Pino’nun kurucusu Fuat Gürcüoğlu, 3. Kesim LIONS Kulüpleri, Ertan Köse, Ali Demirel, Çağfen Kolejleri Kurucusu Serkan Zengin, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eldem Şirketler Grubu, Sinema Oyuncusu Doğa Rutkay, Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, Cassaba Modern, Müpasan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Buyan,  Anadolu Rotary Kulübü, Caffe İtalyan’ın Sahibi Melih Turan, Smile Poliklinik Kurucusu Süleyman Kaman, GAP Film’in Kurucusu Ersen Çıra, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir, Avukat Ayşe Fert Dökmeci, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Barosu eski Başkanı Yusuf Yıldırım, Oğuzpark'ın Sahibi Kadir Akçay, Eskişehir Binicilik Kulübü Kurucusu İzzet Aslan, Papağan Çibörek’in Sahibi Elif İbek, Erman Çelik, Porsuk Kültür Sanat Kahvesi’nin Kurucusu Ezgi Saniye Akyıldız, Sara Uysal, Endel A.Ş., Arıkan A.Ş., Gelecek Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Kasım Karataş, Birsen Kebap’ıın sahiplerinden Sinan Birsen, Çamkirazı İnşaat’ın sahiplerinden Yiğit Çam, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Avukat Süleyman Uçar, CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Volkan Kılıç, Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen, Zehra Ediptan, Nurettin Soyar, Darcan Grup’un Kurucusu Mustafa Darcan, Sülbiye Dunca, Erdoğan Ramazayı, İsmail Kıvanç, ROTAP Saat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, Nurettin Ak, Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kerem Tığılı, Gürsel Tombak, Eren İletişim’in Sahibi Halil Karahisar, Avukat Cihan Birsen ve Ali Gündüz.”

Öte yandan daha fazla kilo almadan bir an önce tedavisine başlanılması gereken Toprak için bağışta bulunmak isteyen yardımsever vatandaşlar, “toprak_sma” instagram hesabından gerekli bilgilere ulaşabilirler.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024