×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Selami Vardar kabri başında anılacak

Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Cemalettin Ürgüp, Eskişehir'in unutulmaz Belediye Başkanı Selami Vardar'ı kabri başında anacaklarını duyurdu.

Yaşam 23/08/2021 14:50 23/08/2021 14:50

A- A+

Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Cemalettin Ürgüp "1973-1977 yılları ile 1989-1994 yılları arasında Eskişehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Mihalıççıklılar Derneği Onursal Başkanımız Merhum Selami Vardar, vefatının 20'inci yılında 24 Ağustos 2021 Salı günü saat 12.00'da Eskişehir Asri mezarlığında kabri başında pandemi kurallarına göre anılacak'' diyerek Selami Vardar severleri anma etkinliğine beklediklerini söyledi.


Selami Vardar kimdir?


1919 yılında Mihalıççık'ta doğdu. İlkokulu Mihalıççık'ta, Liseyi Ankara Ticaret Lise'nde okudu.
İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nun Maliye şubesinden mezun oldu.Bir süre Eskişehir Ticaret Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.
Daha sonra uzun yıllar Maliye Bakanlığında hesap uzmanı olarak görev yaptı.
Eskişehir'deki kamyoncuları bir kooperatif çatısı altında toplayarak, Türkiye'de ilk kamyoncular kooperatifini (Taşıyıcılar Kooperatifi) kurmuş ve sekiz yıl başkanlığını yapmıştır.
1973-1977yılında CHP'den, Eskişehir Belediye Başkanı seçildi. Eskişehir'in kanalizasyon sorununu ve kentin alt yapısının tüm sorunlarını çözdü. Eskişehirlilerin bugünkü konforlu yaşamının alt yapısını hazırladı.
Şehirlerarası Otobüs Terminali, Kırsal Terminal ve terminallerle çevre yolu arasındaki bağlantıyı sağlayan üst geçidin yapımını gerçekleştirdi. 1976-1978 ile 1992-1994 yılları arasında Eskişehirspor Kulübü Başkanlığı yaptı.
Selami Vardar'ın öncülüğünde, Eskişehir Odunpazarı ilçesindeki Mihalıççıklılar Dernek binası alınmış ve yine Vardar'ın öncülüğünde Mihalıççık'taki kendi adıyla anılan "Mihalıççık Yaşlılar Köşkü" binası yapılmıştır.
Serbest Yeminli Mali Müşavir olarak çalışan Selami Vardar, 1989 -1994 yılında SHP'den Eskişehir Belediye Başkanı seçildi. Selami Vardar, dürüstlüğü, çalışkanlığı, sevecenliği ve devletine, milletine bağlılığı ile tanınan biri oldu.
Evli ve üç çocuk babası olan Selami Vardar, 24 Ağustos 2001 tarihinde vefat etti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024