×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Yangının izlerini bu fidanlar silecek

Türkiye’nin en büyük fidanlığı olan Eskişehir Orman Fidanlığında hummalı bir çalışma var. Kurulduğu 1937 yılından beri ülkenin yeşillendirilmesi için 1 milyarı aşkın fidan üreten Eskişehir fidanlığına şimdi önemli bir görev daha düşüyor.

Yaşam Gündem 17/08/2021 09:13 17/08/2021 09:14

A- A+

Son günlerde meydana gelen orman yangınları ile özellikle güney illerinde birçok ormanlık alan kaybedildi. Yakında bu alanları ağaçlandırmak için çalışmalara başlanacak. Ağaçlandırmanın olmazsa olmazı tohum ve fidan. İşte bu günler için Eskişehir Orman Fidanlık Müdürlüğünde 11 milyon fidan üretiliyor. Karaçam, kızılçam, fıstık çamı, sedir, akasya, akçaağaç, badem, ceviz ve dişbudak gibi onlarca türde yapılan üretimin çoğu bu sene yanan alanlara gönderilecek.

Eskişehir Orman Fidanlığında fidanlar adeta bir bebek gibi büyütülüyor. Isı, nem, gübre dengesi iyi olursa fidanlarda kaliteli oluyor ve daha az zayiat veriyor. Orman fidanlığında 1 yaşından 10 yaşına kadar her boy fidan bulunuyor.

Yine Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan Afyonkarahisar ilinde ise 2 fidanlık bulunuyor. Sorkun ve Şuhut fidanlıklarında da karaçam, sedir, mahlep, akasya, badem, akçaağaç ve dişbudak türlerinden 3 milyon adet fidan yanan sahalara gönderileceği günü bekliyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024