×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Vali Aksoy, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı !

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Reşat Benli İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı.

Yaşam Eğitim 12/09/2023 11:58 12/09/2023 11:58

A- A+

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Reşat Benli İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler şiir okuyup halk oyunları gösterisi ve ritim gösterisi sundu. Daha sonra törende bir konuşma yapan Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, “Anılarımızda unutulmaz bir yer edinecek bu güzel ve önemli günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. İlimiz genelinde 520 okulumuzda 147.273 öğrencimiz ve 11.485 öğretmenimiz ile eğitim öğretime başlıyoruz.” dedi.

Okulların açılmasının ilk gününde öğrencilere ve öğretmenlere seslenen Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Heyecanını hep beraber yaşadığımız yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, velilerimize, eğitim camiamıza, Eskişehir’imize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile Başöğretmen Atatürk’ü ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Değerli öğretmenler,

 Başöğretmenimiz “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terk eder.” demiştir. Milletimizi savaş meydanlarında esaretten kurtaran Başöğretmenimiz cehalet savaşına başlamış, eğitim aşkıyla şanlı bir ülke miras bırakmıştır. Mirasını büyük bir bilinçle ikinci yüzyıla taşıyan eğitim ordularımızın değerli neferlerini saygıyla selamlıyorum.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştirecek olan sizlersiniz. Sizler yeni yüzyılımızın mimarlarısınız. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu açıdan yeni eğitim öğretim yılının inanç ve ideallerimizi, azmimizi pekiştireceğini düşünüyorum.

Gelecek yüzyıllarda söz sahibi olmak istiyorsak geçmiş yüzyıllarımızı iyi bilmeliyiz. Milletimizin varlığının, kültürünün, değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk koşulunun tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. En büyük zenginliğimiz olan genç nüfusumuzun eğitimine sıkı sıkıya sahip çıkmak zorundayız.

 

Kalkınma ve demokrasinin eğitimle işler halde olduğunun farkındasınız. Dünyanın en güzel mesleğini sabrınız ve vicdanınızla her daim ilmek ilmek işlediğinizi görüyoruz. Hepinize hizmetleriniz ve gayretleriniz için teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrenciler,

Bu binalarımız, okullarımız sizlerle anlam kazanıyor. Okulun var oluş amacı sizleri eğitim, öğretim ve hayata hazırlamaktır. Sizler eğitimin temel taşlarısınız. Bütün çabamız sizler için. Sizin mutluluğunuz, eğitiminiz, sağlığınız, yarınlarınız için varız.

Hiçbir başarıya kolay yollardan ulaşılamaz. Emek harcamak, disiplinli olmak ve çok çalışmak lazım. Başaracağınıza inanın, yorulduğunuzda ve pes ettiğinizde bu inanca sarılın ve yeniden başlayın. Hepinize sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Evde aileleriniz, okulda öğretmenleriniz sizler için büyük emek veriyor, fedakarlıkta bulunuyor. Öğrencilik yıllarınızdaki gayretiniz, verimliliğiniz geleceğinizi şekillendirecek. Kendiniz ve ülkemiz için çalışmanız gerekiyor. Atatürk’ün dediği gibi “Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.”

Anne, babanızın, aile büyüklerinizin ve öğretmenlerinizin tecrübelerine mutlaka kulak verin. Ailelerinizle, arkadaşlarınızla birlikte geçirdiğiniz vakit önemlidir. İnternette, oyun konsollarında, sosyal medyada geçirdiğiniz vakit hayallerinize kavuşmanıza engel olmasın. Kitap okumanın verdiği keyfi hiçbir bilgisayar oyununda bulamazsınız. Vakit en büyük sermayenizdir.  Sizler bin bir fedakarlıkla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olmakla gurur duyun.

Kıymetli anne babalar,

Eskişehir, ülkemizde eğitim şehri olarak anılıyor. Anaokulundan üniversiteye ortaya koyduğu eğitim kalitesiyle Eskişehir’imizle gurur duyuyoruz. Bu başarıda bizim ve öğrencilerimiz kadar sizlerin de özverili desteklerinin önem arz ettiğini belirtmek gerekir. Eğitime verdikleri büyük katkılar için tüm velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Şu an için eğitim alanında 48 projemiz bulunmaktadır. 1 okulumuzun yapımı tamamlanmış olup 25 okulumuzun yapımı devam etmektedir. 22 projemiz ihale aşamasındadır. Toplam 2 milyar 49 milyon 990 bin liralık eğitim yatırımımız devam ediyor. Bu projeler içerisinde spor salonu, atölye gibi diğer eğitimi destekleyici birçok proje de var. Bunları en kısa zamanda milletimizin, çocuklarımızın ve Eskişehir’in hizmetine sunmayı planlıyoruz. Evlatlarımızın daha nitelikli eğitim alması için tüm imkanları seferber ediyoruz. İfade ettiğim rakamlar ne kadar büyük hizmetler yapıldığının çok açık bir göstergesidir.

Ayrıca, okullarda ve çevresinde öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirleri aldık ve titizlikle uygulayacağız. 

Kıymetli veliler,

Çocuklarımızı her durumda destekleyelim ki güven duymayı öğrensinler. Güven ortamında yetiştirelim ki kendinden emin olsunlar. Başarılarını övelim ki takdir etmeyi öğrensinler. Çocuklarımızın ilgili ve sevgili bir aile iklimiyle yetişmeleri, milli ve manevi değerlerimize sahip ahlaklı bir insan, iyi bir evlat, iyi bir vatandaş olmalarında büyük öneme sahiptir.

Çocuklarınıza gösterdiğiniz ilgi ve desteği, eğitim sürecinde de sürdürmenizi bekliyoruz. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize, okul idarecilerimize destek vermenizi ve güç birliği yapmanızı istirham ediyorum.

Dünyadaki akranlarıyla yarışan, onları geçebilen çocuklarımız için eğitime önem vermeniz gerekiyor. Öğrenmenin yaşı yoktur. Sizleri de halk eğitimi merkezlerimizdeki birbirinden güzel kurslarımıza, kütüphanelerimize, açık öğretim sistemimize davet ediyorum.

Eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlediğimiz bu okulla ismini ölümsüzleştiren Benli ailesini rahmetle anıyorum. Hayırsever iş adamlarımızdan Eskişehir eğitim tarihine isimlerini yazdırmalarını bekliyorum. Şimdiye dek eserleriyle hemşerilerimizin gönlünde yer eden yüce gönüllü hayırseverlerimizi şükranla selamlıyorum.

2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için hayırlı olmasını, başarılarla dolu olarak geçmesini diliyor, sevgilerimi sunuyorum.”

Daha sonra 1. Sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, minik öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024