×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Osman DEMİRTAŞ

BİZİM ÇOCUKLAR


2022-05-30 20:04:00

    Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) tarafından Asof Türkiye Turnuvası üçüncü ayağı olan Eskişehir’in Han ilçesinin Erten mahallesinde ki gölet de (PERCH) Tatlı su levreği yarışması düzenlendi. Kurucusu bulunduğum bu dernek her zaman ilklere imza atmıştır. Eskişehir ili içerisinde ilk defa Tatlı su levrek yarışması düzenlenmiştir. Bu köşemizde BİZİM ÇOCUKLAR dedim çünkü bizler orada sportif bir yarışma yapmak için toplandık. Bu yarışmanı gizli kahramanları vardı! Başta Eskişehir Jandarma Alay Komutanımız nezdinde Han Jandarma Karakolu, Çifteler Jandarma Karakolu ve Eskişehir Çevre Tim Komutanlığına ayrı, ayrı teşekkürü bir borç biliriz. Bizi bizden daha çok seven bu serden geçtiler! Bizler dernekler içerisinde kötü insan barındırmayız lakin halka açık bir sportif yarışma. Bu nedenle gelenler tek tek kimlik sorgulamasından geçirildi. Buna en çok bizler mutlu olduk. Karakol komutanımızı yarışmanın içeriği hakkında daha önceden bilgilendirmiş idik yarışma alanında detayları anlatıyoruz ve komutanımız abi rahatınıza bakın biz buradayız diyor. Görevli personel o kadar cana yakın ki! Bu çocuklar bizim çocuklar. Bizler sohbetler ediyoruz, gülüyoruz, eyleniyoruz ama aklım bu ciğer parelerde bizler uykumuz geldiğinde çadırlara girip uyuyoruz onlar halen nöbetteler bizi koruyorlar. Görevinden sonra eşi ve arkadaşları ile sivil bir şekilde aramızda yine komutan kendisine emanet personelinin başında. Hem bizlerle sohbet edip hem de çaylarımızı yudumluyoruz.
    
Yarışmayı düzenleyen dernekte ki çocuklar da bizim çocuklar. Her kez görevini iyi yapıyor. Sakarya Samader den ekibinle gelen yaşlı kurt Semih başkan, Gebze’den gelen Hasan başkan ve dernek üyeleri, Kütahya Küsobderden Metin başkan ve üyeleri, Afyonkarahisar’ın Genç, dinamik Atsobder başkanı Gökhan KONİ  ve üyeleri, Akyazı’dan gelen başkan yardımcısı Burak TELGEREN ve üyeleri, İnegölün çiçeği burnunda derneği İnobder başkanı Engin AKTAY  ve üyeleri Sinabder’i temsilen gelen arkadaşlarımız, Oltacılarder’i temsilen gelen ve ASOF federasyon başkanı M. Serkan İNANÇ ve saygı değer eşi Onur konuklarımızdan SAD eski başkanı ve Çevre Bilimci olan Ozan başkan ve değerli eşleri ile derneğimizin bir birinden değerli üyeleri eşleri, çocuklarI ile birlikte ikiyüzelli kişinin katıldığı! Sayın Han belediye başkanı Erdal ŞANLI beyefendinin onurlandırdığı harika bir yarışma oldu. Başta han belediyesi ekipleri olmak üzere bu yarışmada emeği geçen her kese Teşekkürler.
    
Şunun altını kalın bir kalemle çizmek istiyorum. Bizler Amatör Olta Balıkçısı Sporcuları olarak etkinlikler düzenlemiyoruz. Bizler Sportif balık yarışmaları düzenliyoruz. Bu organizasyonun maestrosu Tamer TAKIL bizim çocuklardandı. İşte bizim çocuklar senin, benim, bizim çocuklar genç pırıl, pırıl serdengeçtiler.
    
Yarışma muhteşem bir çekişme içerisinde sürdü.( Perch) balığının 5/2 Tebliğdeki alıkonulabilir boyu 18cm. Yarışmada otuz santim ve kırk santim balıklar arasında kıyasıya bir rekabet ile son dakikaya kadar sürdü. Yakalan tüm balıklar zarar verilmeden suya doğal yaşamlarına geri bırakıldı. En büyük balıkta Akyazı birinciliği alırken, En çok balıkta birincilik Eskişehir’in, ikincilik Polatlı’ya giderken, üçüncülük yine Eskişehir’in. Saat altı sularında başlayan yarışmanın ilk balığını yine Eskişehir aldı. İlk balığı alan evladımız 17 yaş altında pırıl, pırıl bizim çocuklardandı. Ben geleceğimizden umutluyum.

YORUM YAPIN

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Üye girişi yapmak için Tıklayın

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024