×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Osman DEMİRTAŞ

DOĞA KORUMA VE BİZLER


2024-02-16 13:31:00

DOĞA KORUMA VE BİZLER
2 Şubat Dünya Sulak Alanları etkinliğine katılım sağladık. Programın tanıtımını Okan ARIHAN yaparken Türkiye ve Eskişehir’deki önemli sulak alanların sorunları ve Balıkdamı sulak alanı projesi ile ilgili bilgilendirmeyi Güler BOZOK yaptı. DR Başak AVCIOĞLU ÇOKÇALIŞKAN sunumu, Prof. Dr. Ü. Nihat Yazgan Tavşanoğlu , Doç. Dr. Günce DEMİR ve Dilhan Şahinin  sunumları izledi.
İnsanların refahı için 2 şubat Dünya sulak alanlar günü kutlanmakta. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 30 Ağustos 2021 de aldığı karala 2 şubat Dünya sulak alanlar gününü ilan etmiştir. Karar 1971 tarihinde İran’ın Ramsan kentinde imzalan ve kentin ismi ile anılan Uluslararası öneme sahip sulak alanlar sözleşmesinin açıklandığı güne göndermedir. Bu sözleşmeyi 172 ülke imzalarken! Türkiye bu anlaşmaya 1994 yılında taraf olmuştur.  Eskişehir’imizde uluslararası sulak alanlar bulunurken ülkemizde 122 alan kaydedilmiştir Balıkdamı bunlardan biridir. Birey olarak Doğayı korumak için neler yapmalıyız.
İnsan faaliyetlerinin etkisi ile son 50 yılda canlı türlerinin popülasyonlarında %68 azaldığı, son yüzyılda ise memeli hayvanların yaşam alanlarının %80ninin yok olduğu Ekosistemlerin büyük bir hızla bozulduğu, işlevini yitirip doğal alanların büyük bir hızla kaybedildiği not edilmekte. Dünya üzerinde bin bir çeşit memeli, kuş, bitki, böcek ve bakteriler uyum içinde yaşarken insanoğlu bu uyumu bozuyor. Birey olarak doğayı korumak için yapılması gereken noktaları belirlemek. Bunun için yapılan hiçbir şeyi unutmamak. Doğayı korumak için örgütlenmiş sivil toplum örgütlerini tanımak ve faaliyetlerine katılmak. Bu faaliyetleri Çocuklarımızı da içine alacak şekilde onları geliştirmek ve sürdürebilirliği sağlamak. Bunları yaparken Yasaları ve mevzuatı okuyup bilgi almak.(Kaçak balık tutanları nereye şikayet edeceğimizi kaçak ağaç kesenleri, doğayı kirletenleri kime ihbar edeceğimizi bilmek.) Bunları yapan bir kişinin tasarruflu olmaması düşünülemez. DOĞA klavye başında, telefonda ya da televizyon başında değil DOĞA DOĞANIN İÇİNDE KORUNUR. Diye düşünmekteyim…

YORUM YAPIN

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Üye girişi yapmak için Tıklayın

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024