×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Soner GÜNCAN

Eskisehir' e Türkiye' nin en büyük film platosu kurulsun!


2023-12-23 17:52:00

Eskisehir' e Türkiye' nin en büyük film platosu kurulsun.

Belediye marifeti ile yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra devlet arazilerinden tahsis edilecek büyük bir arazi üzerine;

Türkiye' nin en büyük film platosunu kuralım.

2021 yılı Kültür Bakanlığı kayıtlarına göre  sektörde 84 yapım şirketi, 12 yapım sonrası, 22 dağıtım şirketi, 6 plato yatırımı ve 6 ses stüdyosu var.
2023'te sinema endüstrisinin geliri 33.4 milyar dolar. Geçen yıla göre 7.5 milyar dolar artış var. Türkiye'deyse bu yıl 28 milyon seyirci sinemaya gitti. Geçen yıl ise sinemalarda 34 milyon bilet kesilmişti. Yani altı milyon seyirci kayıp!

Sektörde hak ettiği payı alması gereken Türk yapımcıları, pandemi sonrası toparlanmış olsa da yine de yüksek maliyetler bir çok projenin hayata geçmesini zorlaştırıyor.
Yapımcıların en büyük sıkıntısı; çekim saatlerinde( bazen gece bazen sabaha karşı yada aksamları) konaklama sorunu sebebi ile çalışanları toplayamamasıdır. Bu ayrıca disiplinsizlik, diyalog ve motivasyon eksikliğine sebep olmakla beraber, ekstra bir külfet de oluşturmaktadır.

İçinde teknik ekip için;  1+ 1, 2+1 dairelerin olduğu, oyuncular için süit lux dairelerin olduğu çok katlı bir bina düşünün.
Üst katında restoran, kafeterya bulunan, alt katlarında çamaşırhane, terzihane (kostüm dikim atölyesi) yanlarındaki kademelerde mobilya ustaları, demirciler, alçıpan ustalarına ait atölyeler bulunan, 
Havuzlu bir villa, yine tavan yüksekliği 7 m olan içinde; hastane danışma alanı, ameliyathane alanı, mahkeme salonu, hapishane, karakol, otel lobisi, sınıf v.b kornerlerin bulunduğu bir bina...
Bir yapımcı düşünün; 70 ler ile alakalı bir film çekecek. Tesise geliyor ve dönem filmi yapmak istediğini iki, üç tane o döneme ait sokak yapilmasini istiyor. Tesisin kademe personeli gereken hazırlığı, imalatı yapıyor. Sette çalışan herkes aynı yerde yatıyor aynı yerde yemeğini yiyiyor, Tesise ait karavanlar ile yakın dış mekan çekimleri için transferler...

Kostümler için profesyonel terziler...

Eskisehir kültür şehri madem! 
İki heykel ile sanat şehri olunmaz. Hem ekonomiye katkı sağlayacak hem de farklı iş kollarına fayda sağlarken aynı zamanda yapımı devam eden , dizi yada filmlerin aktrislerini görmeye gelen turistlerin akını ile ekonomiye hayat verecek bir şehir olsun Eskişehir.
Aynı zamanda büyük bir istihdamı da beraberinde getirecek olan bu proje Eskişehir' in çehresini değiştirebilecek mega  bir proje.
Ben bu konu hakkında çok araştırma yaptım. Yapımcılar, sanatçılar ile birebir görüştüm. Lokasyon olarak Eskişehir çok uygun bir kent.
Daha önceleri seçimlerde bir belediye başkanı adayına bu projeyi anlattım lakin gereken teknik çalışmayı ve proje anlatımını layıkıyla yapamadılar.

Şimdi tam zamanı;

Yapılacak olan yerel seçimlerde merkezi idare ile yerel yönetim aynı olursa; Kültür Bakanlığı ile yapılacak bir protokol ile bu hayal gerçeğe dönebilir.
Yaparsa Cumhur İttifakı yapar...

YORUM YAPIN

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Üye girişi yapmak için Tıklayın

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024