×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Soner GÜNCAN

Farklı Bir İl Başkanı: Furkan Kaplan


2022-08-16 19:51:00

Farklı Bir İl Başkanı

Eskişehir siyasetinde farklı bir il başkanından bahsedeceğim sizlere. Tanıdıkça mutlu olduğum, Türk solu adına umutlandığım, kuvvetler ayrılığı terazisinin denge unsuru, güçlü, karizmatik, çağdaş, kültürlü, emperyalizmin net tehdit unsuru, çalışkan ve çok donanımlı bir il başkanından…

Düğün düğün gezen değil, Türk halkının boynuna düğüm düğüm dolanan ilmekleri birer birer çözmek için sokak sokak gezen bir il başkanından.

Köy ziyaretlerinde üretim devrimini anlatan, mahallelerde şehrin sorunlarını, çözüm yolları ile birlikte sunan, gençlerin dilinden anlayan, orta yaş ve yaşlı insanlarla aynı karede hiç de eğreti durmayan hatta bir evlat gibi samimi olan, riyakarlıktan uzak hem şehir, ülke hem de dünya gündemini yakından takip eden hatta gündem belirleyen bir il başkanından.


Furkan Kaplan’dan. Evet son günlerde mücadeleye gerek yeni katılan popüler insanların, gerekse her geçen gün yeni bir umut kaynağı olma yolunda insanların teveccühünü kazanmış, liderinin pek çok bedeller ödeyerek, partisini Türk siyasi hayatında insanların güvenli bir limanı haline dönüştürdüğü Vatan Partisi'nin  Eskişehir il başkanı Furkan Kaplan’ dan.


Üç yıl boyunca Doğu Perinçek'in özel kalem müdürlüğü görevini üstlenmiş Furkan Kaplan.

Peki bu görevin alt metninde nasıl bir donanım var ki Genel Başkana bu kadar yakın çalışmış?

‘’Lise sıralarında girdiğim bu ocakta, partim sayesinde yetiştim ve hala yetişiyorum. Bu büyük okulda, siyasetin dinamiklerini, Türkiye'nin dengelerini, vatan sevgisini, milliyetçiliği, halkçılığı ve en önemlisi bilimin rehberliğini öğrendik. Cesareti, sabretmeyi ve feda etmeyi öğrendik. Taraf olmayı, yiğitliği, mertliği öğrendik. Gerçek Atatürkçülüğü öğrendik.” diyor bir röportajında.

    2011'den bugüne sırasıyla; TGB Liseli İl Sekreterliği, TGB Anadolu Üniversitesi Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Sekreterliği, TLB Eskişehir Sorumluluğu, TGB Eskişehir İl Başkanlığı, TLB Genel Sekreterliği, TLB Genel Başkanlığı, Vatan Partisi Öncü Gençlik Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yapıyor öncesinde. Sonraları sadık, başarılı, dürüst, çalışkan ve lider ruhlu bu genci özel kalem müdürü yapıyor Sayın Perinçek. Tam üç yıl boyunca omuz omuza bir mücadele. Ve tekrar doğduğu, öğrenimini tamamladığı Eskişehir’ e sanki bir mühür vurmak için görevlendiriliyor ve il başkanı olarak atanıyor.

Vatan Partisi Eskişehir il Örgütünü ziyaretimde kendisi ağırladı beni ve uzaktan takip ettiğim bu gençlik liderini bir il başkanı olarak yakından tanıma fırsatım oldu. Buram buram Anadolu kokan, Türk düşmanlığı yapan emperyalist güçlerin kafasına bir balyoz gibi inecek cümlelerle ifade etti davasını.

İnanmışlığı, yanında genç yaşlı insanların hayranlığı ve bağlılığını daha içeri girer girmez fark ettim.


 “Eskişehir'de doğdum, Eskişehir'de doydum. Burada büyüdüm, burada okudum. Her sokağında yürüdüm, bütün köylerin tozunu yuttum.”

“Nasıl ki Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, Vatan Partisi de 'tuzu kuru' olmayanların kimsesidir." Söylediği her cümlenin içinin ne kadar dolu olduğuna bir kez daha şahit oldum bu ziyarette.

Evet; Furkan Kaplan bu şehirde hatta ülkede adından sıkça bahsettireceğe benziyor.

Çoktandır kaleme almak istediğim Vatan Partisi İl Başkanı Furkan Kaplan’ı bugün yazmama sebep; başkanın bugün doğum günü olması. Doğum günün kutlu olsun sayın başkan. Mücadele ve hizmetle dolu bir ömür dileklerimle….

 

 

FURKAN KAPLAN KİMDİR?
16 Ağustos 1996'da Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamlayan Kaplan, lise öğrenimini yatılı olarak Çifteler Köy Enstitüsü'nün devamı olan Yunusemre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gördü.

Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünden mezun olan Kaplan, üniversite öğrenimi sırasında Engelliler Araştırma Enstitüsü bünyesinde Yardımcı Öğretmen olarak çalıştı. Meslek haklarını koruma mücadelesi veren Özel Eğitimciler Derneği'nin gençlik yapılanmasının kuruluşunda görev aldı.

2011'den bugüne sırasıyla; TGB Liseli İl Sekreterliği, TGB Anadolu Üniversitesi Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Sekreterliği, TLB Eskişehir Sorumluluğu, TGB Eskişehir İl Başkanlığı, TLB Genel Sekreterliği, TLB Genel Başkanlığı, Vatan Partisi Öncü Gençlik Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Kaplan, devlet teorisi, eğitim tarihi, etimoloji, halk müziği, fotoğrafçılık ve bisiklet sporuyla ilgileniyor.


Soner Güncan 

YORUM YAPIN

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Üye girişi yapmak için Tıklayın

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024