×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Osman DEMİRTAŞ

Turna Sezonu Açıldı


2023-04-10 16:33:00

    1 Nisan tarihi ile Turna balığı yakalanması serbest olmuştur. Turna balığının alıkonulabilir boyu 40 cm, alıkonulabilir miktar ise 5 adet olup kişi başı miktardır. 1380 sayılı kanunun 5/2 tebliğinde bu şekilde belirtilmektedir. Bu boylar ticari kaygılarla masa başında alınmış karalardır bence. 1 nisan da turna balığı, 1 mayıs tarihinde perc Amerikan levreği, 15 haziranda sazan balığı açılacaktır. Bu tarihler geldiğinde balıkların havyar dökerek üremiş olması umut edilmektedir. Balıkların havyar dökmeleri tarihlerle değil suların ısınması ile alakalıdır. Biz amatör olta balıkçıları yakaladığımız ava saygılı yakaladığı balığı satmayan, çevreye duyarlı, erdemli, yüksek karakterli insanlarız.


    Turna balığı hakkında hocalarımızı dinlediğimizde bu balığın üreme boyunun en az 45 cm olması gerekmektedir. Prof. Dr. Özgür EMİROĞLU istalacı balıklarla mücadele eden Dr. tez çalışmasını Turna balığı (Esox lucius) üzerine yapmış olup ilk üreme boyunun 45 cm olarak hesaplamış bu sebeple 45, 50 cm arasındaki balıkların mutlak geri bırakılmaları gerektiğini söylemektedir. Bizler yakaladığımız balığın zarar görmeden iade edebiliyoruz. Burada sıkıntı ticari olarak bu işe bakan kişilerde. Bakanlığımız Türkiye yi masa başında 4 bölgeye ayırmış ve zaman yasakları koymuştur. Bu bölgelerde iklim koşulları hiçbir zaman dikkate alınmamaktadır. Havaların kurak gitmesi, soğuk gitmesi, suların ısınmaması, hiçbir zaman hesaplanmamaktadır. 


    İllerde yasak zamanlarda araba bagajlarında kaçak olarak satılan bu balıklara il Tarım ve Orman bakanlığı Su ürünleri  birimlerince müdahale edilmelidir. Doğa masa başında korunamaz.

YORUM YAPIN

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Üye girişi yapmak için Tıklayın

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024