×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

11. Üniversiteler Psikolojik Dayanışma ve Rehberlik Sempozyumu Anadolu Üniversitesi'nde Başladı!

11. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu Anadolu Üniversitesi'nde 2 gün boyunca devam edecek.

Kültür Sanat Yaşam Sağlık Eğitim 13/10/2023 17:35 13/10/2023 17:43

A- A+

11. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu Anadolu Üniversitesi'nde 2 gün boyunca devam edecek. 

Üniversite öğrencilerine sunulan psikolojik yardım hizmetlerine odaklanan ve iki yılda bir düzenlenen 11. Üniversiteler Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu, “Psikolojik Yardım Hizmetlerinde Teknoloji Kullanımı” temasıyla Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde Kongre Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek olan kongrenin açılış törenine; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi (PDRM) Müdürü Prof. Dr. Esra Ceyhan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hakan Türkçapar, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Anadolu Üniversitesi PDRM Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Özer, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, kongre katılımcısı akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

'ÜNİVERSİTELER BİZİM YAŞAM MERKEZLERİMİZ''

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, kongrenin açılış konuşmasında şunları söyledi: “Üniversitelerimiz, eğitim-öğretim merkezleri, araştırma merkezleri ama aynı zamanda bizim için yaşamımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz yaşam merkezleri. Öğrenme süreçlerinde inişler, çıkışlar, taşlı, taşsız, tozlu, tozsuz yollar olabiliyor. Bu anlamda öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve hatta bizlere sizler gibi değerli uzmanlarımız rehberlik merkezlerimizde çok büyük katkılar sunuyor, yollarımızı açıyor. Bu bağlamda bu merkezlerin üniversitede çok önemli bir fonksiyon icra ettiğini düşünüyorum.” Konuşmasında bilgi ve deneyim paylaşımının önemine de dikkat çeken Rektör Erdal, Anadolu Üniversitesi olarak böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirerek tüm katılımcılara verimli bir sempozyum geçirmeleri temennisinde bulundu.

''TEKNOLOJİ İLE PSİKOLOJİK YARDIMLARIMIZI DAHA ETKİLİ BİR BİÇİMDE, ARTIRARAK SÜRDÜRMEK DURUMUNDAYIZ' 

Anadolu Üniversitesi PDRM Müdürü Prof. Dr. Esra Ceyhan, konuşmasında psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinde teknoloji kullanımının önemine değindi. Prof. Dr. Ceyhan konuşmasının devamında şunları aktardı: “Biz, ‘kendi kendine yardım’ platformuna pandemi koşullarında başladık. Teknoloji ile birlikte psikolojik yardımlarımızı daha etkili bir biçimde, artırarak sürdürmek durumundayız. Diğer yandan kendi kendine yardım ve teknoloji konusunda da ardı ardına projeler yaparak bu süreci yürütmeye çalışıyoruz. Fakat meslektaşlarımız ve diğer hocalarımız neler yapıyor; bunu hep birlikte paylaşalım istedik ve bugün bu sempozyum vesilesiyle bir aradayız. Umut ediyorum hepimiz için çok verimli, etkili bir sempozyum olacak. Buradaki birlikteliğimizin birçok çalışmanın başlatıcısı olacağına inanıyorum.”

'PSİKOLOJİK DANIŞMA VE RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİNDE TEKNOLOJİNİN KULLANILMASI KAÇINILMAZ' 

Anadolu Üniversitesi PDRM Uzmanı ve Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer Özer ise konuşmasında şunları söyledi: “Aileden, destek kaynaklarından ve alıştığı ortamdan uzaklaşan öğrenciler farklı alanlarda problemler yaşayabilirler. Bu bağlamda öğrencilere destek olmak için üniversitelerin psikolojik danışma merkezleri önemli bir rol ve işlev üstlenmekte. Artan yardım ihtiyacı ve buna ek olarak kısıtlı uzman sayısı dikkate alındığında teknolojik yöntemlerin psikolojik danışma hizmetlerinde, ruh sağlığı hizmetlerinde kullanılması da kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu bağlamda internet tabanlı müdahaleler, dijital müdahaleler, sanal gerçeklik müdahaleleri sıklıkla alan yazında kullanılmaktadır.”

Açılış töreninin sonrasında sempozyumun açılış konferansı Prof. Dr. M. Hakan Türkaçar’ın “Psikoterapi nasıl olmalı?” başlıklı sunumuyla gerçekleşti. Açılış konuşmalarının ve açılış konferansının ardından sempozyum panel ve konferans oturumlarıyla gün boyu devam etti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024