×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Alpu’da Tohum Teslim Töreni Düzenlendi

Eskişehir’in Alpu İlçesi’nde  "Eskişehir'de Nohut Üretiminin Arttırılması Projesi" kapsamında tohum teslim töreni düzenlendi.

Siyaset 13/03/2023 15:01 13/03/2023 15:01

A- A+

Eskişehir’in Alpu İlçesi’nde  "Eskişehir'de Nohut Üretiminin Arttırılması Projesi" kapsamında tohum teslim töreni düzenlendi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Alpu İlçesi’nde Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)" Projesi kapsamında desteklenen "Eskişehir'de Nohut Üretiminin Arttırılması Projesi" kapsamında tohum teslim töreni düzenlendi.

Söz konusu törene Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Bitkisel Üretim Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Alpu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemal Sönmez Baş, projede görevli İl İlçe Müdürlüğü personeli ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı.

Proje ile öncelikli olarak ekim programında olmayan ve nadasa ayrılan alanların değerlendirilerek 700 dekarlık tarım arazisinin üretime kazandırılması ve tarım arazilerinin daha etkin kullanılması amacıyla Alpu İlçesinden 45 çiftçiye 7600 kg. tohum desteği sağlandı. Sağlanan bu destekle tarımsal üretim zincirine 18 yeni çiftçi dahil edilerek Alpu’da nohut üretim alanları %10 arttırılacağı düşünülüyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024