×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Anadolu Üniversitesi “Öğrenelim, Paylaşalım, Hayatla Buluşalım” Programı Düzenliyor

Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi ile Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin katkılarıyla 11 ilimizi sarsan ve depremden etkilenip Eskişehir’de yaşamaya devam eden vatandaşlarımızın çocukları için “Öğrenelim, Paylaşalım, Hayatla Buluşalım” programları başlatıldı.

Spor Yaşam 11/04/2023 12:57 11/04/2023 12:57

A- A+

Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi ile Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin katkılarıyla 11 ilimizi sarsan ve depremden etkilenip Eskişehir’de yaşamaya devam eden vatandaşlarımızın çocukları için “Öğrenelim, Paylaşalım, Hayatla Buluşalım” programları başlatıldı.

 

Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr.  Hüseyin Bahadır Yanık, Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Tuba Ada ve Prof. Dr. Serap Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mine Kürkçüoğlu, TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kaya, Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yıldırım’ın öncülüğünde Anadolu Üniversitesinin farklı birim ve fakültelerinden öğretim üyeleri ve personelin de katkılarıyla çocukların sosyal hayata katılabilmelerine, moral ve motivasyon kazanabilmelerine destek olmak adına bir dizi program, oyun atölyeleri ve eğitimler hazırlandı. Depremden etkilenen ve şu an Eskişehir’de yaşayan 3-17 yaş aralığındaki ve okul öncesi, ilkokul- ortaokul ve lise çağındaki 220 çocuk için bir dizi sosyal ve eğitsel aktivite yapılmasına karar verildi. Tüm bu sürece Eskişehir Tepebaşı Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz de yardımlarıyla dahil oldu.

 

Bu kapsamda çocukların yaş aralıklarına göre 22 program önerisi içinden yapılan anket ile aile ve çocukların durumlarına göre 10 program çocuklar için belirlendi. Ayrıca, program yürütücülerine Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar Eraslan Çapan tarafından çocuklara yönelik nasıl bir duruş sergilenmesi gerektiğine dair bir eğitim de verildi.

 

 

Çocuklar için farklı alanlarda programlar hazırlandı

 

“Oyun Her Yerde – Oyun Kâğıt Makas, Sporla Güzel Kalplere Dokunmak, Öğrenciler İçin Temel Düzey Kodlama Eğitimi, Matematik Destek Noktası Okula Destek Kursları, Seramik Öğreniyorum, Oyunlarla İngilizce Öğreniyorum, Kahramanlar Okuma Atölyesi, Mutfakta Hayat Var, Çocuklarla Keşfedilen Matematik, Yaratıcı Sanat Eğitimi” Anadolu Üniversitesinin alanında uzman öğretim üyeleri ve personeli tarafından veriliyor. İlk etapta 4 hafta olarak planlanan programın önümüzdeki aylarda ve yaz döneminde de devam etmesi planlanıyor.

 

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreterlik de çocukların mutluluğu ve sosyal hayata katılabilmeleri adına tüm imkanları seferber ettiler. Tüm program ve süreç boyunca sadece çocuklar değil, depremzede aileler de düzenlenen programlardan çok memnun kaldıklarını, kendilerini çok mutlu hissettiklerini belirttiler.

 

Geçtiğimiz hafta Seramik Öğreniyorum, Mutfakta Hayat Var, Öğrenciler İçin Temel Düzey Kodlama Eğitimi, Matematik Destek Noktası Okula Destek Kursları, Oyun Her Yerde -Oyun Kağıt Makas eğitimleri verilirken önümüzdeki günlerde de Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM)'da öğrenciler için çeşitli atölyeler hazırlanacak.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024