×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Bu laboratuvar Türkiye'de ilk ve tek

Prof. Dr. Ahmet Yazıcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı Akıllı Fabrika ve Robotik Laboratuvarının operasyonel Dijital Inovasyon Hub (DIH) olarak Türkiye'de bir “ilk” ve “tek” olma özelliği taşıdığını belirtti.

Spor Eğitim Gündem Yeşil 18/01/2022 13:45 18/01/2022 13:46

A- A+

ESOGÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve ESOGÜ Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Yazıcı dijital dönüşüm ve yapay zekâyı anlattı. ESOGÜ Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezinin hazırladığı programa konuk olan Dr. Yazıcı, üniversite bünyesinde yer alan Akıllı Uygulama ve Araştırma Merkezine ilişkilendirmede bulundu.

"Yapay zekâ veriyi işleyerek, farklı algoritmaları değerlendirerek önemli sonuçlar üretiyor"

Dijital dönüşümün bir parçası olarak yapay zekânın gündelik yaşamda kritik bir rol oynamaya başladığını belirten Dr. Yazıcı, “Yapay zekânın beklenen hedef ve faydayı oluşturması için veriye ihtiyaç var. Günümüzde dijital dönüşüm olan tüm alanlarda bu oluşmuş durumda ve yapay zekâ yeni bir çağa başlayacak. Çünkü yapay zekâ veriyi işleyerek, farklı algoritmaları değerlendirerek aile, sosyal, iş hayatımızda karar verecek önemli sonuçlar üretiyor” diye konuşarak yapay zekânın ev yaşamında elektrik faturalarının düşürülmesi noktasında bile kullanılabileceğini, değer üretebileceğini söyledi.

“Türkiye'de tek operasyonel HUB ESOGÜ Akıllı Fabrika ve Robotik Laboratuvarı”

ESOGÜ Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezinin hizmetlerine ilişkin de bilgilendirmede bulunan Dr. Yazıcı, merkezin akıllı sistemlerin araştırma ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Başlıca hedefleri robotik, endüstri, sağlık, tarım ve güvenlik alanlarında yapay zekâ araştırma ve uygulamalarına ilişkin pratik çözümler sunma, kullanıma hazır ürün geliştirme, yol haritası oluşturma olan merkezin çalışmalarına değindi. Öğrenci ve öğretim üyelerinin dâhil olduğu disiplinler arası çalışmalarla yapay zekanın değer üretecek şekilde algoritma tasarımları üzerine çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek şöyle devam etti:

“Son 10 yıldır yaptığımız çalışmalardan kaynaklı Dijital Inovasyon Hub (DIH) statüsü elde ettik, Avrupa ölçeğinde. Avrupa'da 300'ün üzerinde Dijital Inovasyon Hub var. Türkiye'de bu tarz, DIH statüsünde başvuru yapmış üç yer var, tek operasyonel HUB var o da ESOGÜ Akıllı Fabrika ve Robotik Laboratuvarı. Dijitalleşme ve yapay zekâ anlamında sektöre hizmet vererek farklı ürünler geliştirdik. Robotik sistemler, son kullanıcının işine yarayacak dijital sistemler ile yapay zeka algoritmalarını araçlar içerisine entegre ederek uygulanabilir hale getirdik. Bunları endüstriyel alanda elde ettik; tarım, sağlık, akıllı şehirler konusunda da faaliyet ve çalışmalarımız bulunuyor. Bizlere başvuruda bulunan kurum ve kuruluşlara, yapay zekâ ve dijital dönüşüm çalışmalarında yol haritası hizmeti sunarak ve işbirliği içinde ilerleyerek destekler sağlıyoruz.”

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024