×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Çocuklar Sıfır Atık Deneylerine Katılıyor!

Odunpazarı Belediyesi, halk merkezlerinde çocuklarla birlikte deney yapıyor.

Spor Yaşam Eğitim Yeşil 11/08/2023 14:47 11/08/2023 15:00

A- A+

Odunpazarı Belediyesi, halk merkezlerinde çocuklarla birlikte deney yapıyor.

Odunpazarı Belediyesi; iklim değişikliği ile sıfır atık konularına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için halk merkezlerinde çocuklarla birlikte deney yapıyor.

Odunpazarı Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü iklim değişikliği ile sıfır atık konularına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Okullarda iklim değişikliği ve sıfır atık konularında çocuklara eğitimler veren, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre Şenliği düzenleyen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, şimdi de Odunpazarı Belediyesi halk merkezlerinde yaz atölyelerine katılan çocuklarla birlikte deney yapıyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, deneylerine Gökmeydan Halk Merkezi Resim Atölyesine katılan çocuklar ile başladı. Atölyeye katılan 25 çocuk ile birlikte “Buzullar Eriyor”, “Atık Kağıtları Geri Dönüştürüyoruz” ve “Doğa Dostu Biyoplastik Yapıyoruz” deneyleri yapan müdürlük yetkilileri, deney yaparken de çocuklara sera gazlarının küresel ısınmaya neden olduğunu anlattı. Yetkililer, çocuklara iklim değişikliğinin dünyaya olan etkileri hakkında bilgi verdi.

Çocuklar deneylere yoğun ilgi gösterdi. Gerçekleştirilen etkinlik boyunca eğlenceli vakit geçiren çocuklar, eğlenirken iklim değişikliği ve sıfır atık konusunda da bilgi sahibi oldu. Çocukların edindikleri bilgilerin yaptıkları deneyler sayesinde görsel olarak kalıcı hâle geldiğine dikkat çeken yetkililer, söz konusu bu deneylerin diğer halk merkezlerinde ve atölyelerde devam edeceğini kaydetti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024