×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

DAK: “Her Can Bir Nefes”

Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği Dorlion Arama ve Kurtarma Derneğine ziyarette bulundu.

Spor Yaşam 07/03/2023 10:12 07/03/2023 10:13

A- A+

Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği Dorlion Arama ve Kurtarma Derneğine ziyarette bulundu.

Haber – Osman Demirtaş

  Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği Tamer Takıl’ın önderliğinde DAK’a ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette Dorlion Arama ve Kurtarma Derneği (DAK) başkanı Abdullah Aydıngör derneği ve deprem sürecini anlattı. Derneğin “Her Can Bir Nefes” sloganı ile hareket ettiğini vurgulayan Aydıngör yaptığı konuşmada “Türkiye’nin akredite olmuş ilk on derneği arasında bulunan DAK Türkiye’nin başka yerinde şubesi olmayan bir dernektir. Afet yönetmeliğinde 1. 2. 3. 4. seviyeler vardır. 1. Derece sadece o ili kapsar, 2. derece o ili ve civarındaki illeri, 3. derece ise tüm Türkiye’deki afet alarmıdır.

İzmir depreminde görev yapan DAK bu afette ise 6 Şubat sabahı saat beşte gelen mesaj ile hemen hazırlıklara başlamış ve saat sekizde Eskişehir’den Adana’ya yola çıkmıştır. Ekipler dört saat içinde hazırlıklarını tamamlamak zorundalar. Biz ise üç saat gibi kısa zamanda hazırlıklarımızı tamamlayarak yola çıktık. Ekibimizin AFAT koordinesinde Adana’da akşam saat 16:00’da enkaz üzerinde yapılan yoğun çalışmalar ve kurtarmaların ardından AFAT tarafından Adıyaman’a görevlendirilmiştir. DAK büyük bir aile olması münasebeti ile arkadan gelen takviye ekiplerimiz ile birlikte 11 gün boyunca 12’şer saat aralıkları ile dönüşümlü görev yapmış her cana bir nefes olmaya çalışmıştır.” Dedi.

Gerçekleşen konuşmanın ardından ESBALDER Dernek Başkanı Tamer Takıl, DAK derneğine Abdullah Aydıngöz’e Türk Bayrağı hediye etti.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024