×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Dayanışma Timsali ESBALDER

ESBALDER başkanı Sayın Tamer Takıl dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Siyaset 06/03/2023 13:39 06/03/2023 13:40

A- A+

ESBALDER başkanı Sayın Tamer Takıl dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Haber- Osman Demirtaş

    Yaptığı bilgilendirmede 6 Şubat depremi sürecinde gösterdikleri faaliyetler hakkında açıklamada bulunan Takıl “6 Şubat depremi sürecinde dernek yönetim kurulumuz acil kodu ile bir toplantı gerçekleştirerek devletimize ve milletimize yararlı olabilmek için bir battaniye kampanyası başlattık. İlk gün battaniye ve çocuk bezi ile sınırlı 25 koliyi AFAT kurumumuza teslim ettik.” İfadesine yer verdi.

2018 yılında kurulan derneğin amaçlarına da değinen ESBALDER yaptığı açıklamada “Derneğimizin amacı, öncelikle Eskişehir de sportif olta balıkçılığını geliştirmek, devletimizin yayınlamış olduğu amatör olta balıkçılarının yasası olan tebliğler çerçevesinde kanun ve nizamlara uygun olarak av yapılması, doğa ve çevreye saygılı önceliğin doğayı koruma olan bir avcı toplumunu geliştirmek. Şu an merkezi Ankara’da olan Amatör sportif olta balıkçılığı federasyonu ASOF’a bağlıyız. Federasyon bünyesinde olan tüm dernekler ile birlikte Türkiye’de bilgilendirmeler yapmaktayız. Olta balıkçılığını bir spor olarak tanıtmak ve genç nesillerin bu sporu yapmasını sağlamak amaçlarımız arasındadır.

        Bu süreçte Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat depremi sürecinde dernek yönetim kurulumuz acil kodu ile bir toplantı gerçekleştirerek devletimize ve milletimize yararlı olabilmek için bir battaniye kampanyası başlattık. İlk gün battaniye ve çocuk bezi ile sınırlı 25 koliyi AFAT kurumumuza teslim ettik. Bu sürecin ardından DAK derneğinden aldığımız fikirler ile iş eldiveni, baret, örgü bere, örgü eldiven, termal içlik, çorap gibi bay, bayan, çocuk olmak üzere yeni malzemeleri dernek binamızda kolileyerek AFAT yetkililerine tutanak karşılığında teslim ederek bölgeye koordinasyonlu bir şekilde ulaşmasını sağladık.

        AFAT ikinci el ürünleri kabul etmediğini hepimiz biliyoruz. Yüce gönüllü dernek üyelerimiz ve Eskişehirli vatandaşlarımızın fazla eşyalarını bizlere ulaştırması ile bu ikinci el eşyaları ve erzakları Eskişehir’e gelen depremzede kardeşlerimize ulaştırmak için dernek binamızı sosyal market haline dönüştürdük. Dernek kapılarımızı gelen depremzede kardeşlerimize açtık. Buraya gelen malzemeleri 60, 70 kişilik bir ekiple ücretsiz bir şekilde ulaşmasını sağladık. Bu süreçte bizlere destek olan tüm esnaf arkadaşlar yardımcı olan bayan kardeşlerimize, VOS 26 Yardım Gönüllüleri Derneği’ne, Tepebaşı Avcılar Derneği’ne ve tüm ESBALDER ailesine teşekkür ederiz. ESBALDER ailesi yardımlarına devam ediyor. Şu anda Hatay Samandağı’nda faaliyetlerimizi yürüten arkadaşlarımız var. ” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024