×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Devrialem Çizer Atölyesi Çocuklarından Müthiş Eserler!

Atölyeye katılan işitme engelli bireyler, farklı ülkelerin şehir dokusunu ve kültürünü defterlerine çizdi.

Kültür Sanat Eğitim 22/08/2023 14:18 22/08/2023 14:23

A- A+

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri ve İşitme Engelli Çocukların Anneleri (İÇAD) iş birliği ile Devrialem Çizer Atölyesi düzenlendi. Atölyeye katılan işitme engelli bireyler, farklı ülkelerin şehir dokusunu ve kültürünü defterlerine çizdi.
Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, düzenlediği etkinlikler ile gençler için farklı aktiviteler sunmaya devam ediyor. Devrialem Çizer Atölyesi
Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi ve İÇAD iş birliğinde düzenlenen Devrialem Çizer Atölyesi gerçekleştirildi. 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve 7-18 yaş arası işitme engelli bireylerin katıldığı atölyede, her hafta farklı bir ülkeden farklı bir kentin yaşamı, şehir dokusu, mimarisi, yöresel lezzetleri, kıyafetleri ve kültürü tanıtıldı.
Atölyede katılımcıların eskiz defteri tutma edinimi kazandırılması ve bulundukları ya da bulunacakları şehirlerde farkındalıkla gezmeleri için hazırlık yapabilmeleri amaçlandı.
Zeynep Gül Bağan’ın eğitmenliğindeki atölyede katılımcılar, başta Eskişehir, Nebraska, Saratov, Quebec, Antep, Paris, Kurtuba, Ürdün, Porto, Ohrid ve Seul olmak üzere 11 farklı şehri eskiz metotlarıyla defterlerine çizdi.
Atölyeye katılan 9 işitme engelli bireyin ellerinden çıkan 90 eser ise 18-19-20 Eylül 2023 tarihleri arasında Atila Özer Karikatürlü Ev’de sergilenecek.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024