×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eğitimcilere Yönelik Yine Bir Şiddet Yine Bir Saldırı Daha Gündeme Geldi!

Safa Halaç Özel Eğitim okulunda kimliği bilinmeyen bir şahıs okul bahçesine girerek bahçede bulunan öğretmenlere ilk olarak sözlü ardından fiili olarak hedef gözetmeksizin saldırıda bulundu!

Yaşam Eğitim 28/09/2023 11:45 28/09/2023 12:30

A- A+

Safa Halaç Özel Eğitim okulunda kimliği bilinmeyen bir şahıs okul bahçesine girerek bahçede bulunan öğretmenlere ilk olarak sözlü ardından fiili olarak hedef gözetmeksizin saldırıda bulundu!

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Akar, eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekerek düzenlediği basın açıklamasında; ‘’Safa Halaç Özel Eğitim okulumuzda kimliği bilinmeyen bir şahıs okul bahçesine girerek bahçede bulunan öğretmenlere ilk olarak sözlü sonrasında fiili olarak hedef gözetmeksizin saldırı gerçekleştirdi.

Kendisini engellemeye çalışan öğretmenlerimize cebindeki bıçağı çıkartarak bıçak ile saldırıda bulundu. Okul kapısında herhangi bir güvenlik görevlisi ya da kolluk kuvveti olmayınca öğretmenler saldırganı kendi imkanları ile bertaraf etmeye çabaladılar. Gerçekleşen saldırıda ne yazık ki yaralanan öğretmenlerimiz var. Okul önünde bu çirkin saldırıyı kınayan bir açıklamayı diğer sendika başkanlarımız ve öğretmenlerimiz ile beraber gerçekleştirdik. Öncelikle okulda görevi başındaki öğretmenlerimize yönelik bu çirkin saldırıyı şiddet ile kınıyorum. Okulların güvenliğinin sağlanması, giren çıkan kişilerin kontrolünün yapılması adına tüm okullarımıza bir güvenlik görevlisi verilmesi şarttır ve çok gereklidir. Bu konuda bakanlık yetkilileri adım atmalı daha öncesinde olduğu gibi okul önlerinde güvenlik görevlisi bulunması gereklidir. Okulların kapıları önüne eğitim öğretim saatleri içinde okul polisi sayısında artış yapılmalıdır. Bu konuda Sayın Valimiz Hüseyin AKSOY başta olmak üzere bütün yetkililere çağrıda bulunuyorum.  Görevi başındaki öğretmeni bu tarz şiddet olayları karşısında koruyacak bir maddenin öğretmenlik meslek kanunu içerisinde yer alması gereklidir. Meslek kanunu düzenlenip öğretmeni şiddete karşı koruyacak bu madde kanuna eklenmelidir. Sayın Bakanımız Yusuf TEKİN’e bu konuda çağrıda bulunuyorum.

Okuldaki bütün arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar. Arkadaşlarımıza her türlü hukuki desteği vereceğimizi ve konunun yakın bir şekilde takipçisi olduğumuzu ifade etmek isterim.’’ ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024