×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi Yaz Okulu Çalışmalarını Gerçekleştirdi !

Odunpazarı Belediyesi Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi yaz okullarının kapanışını gerçekleştirdi.

Kültür Sanat Yaşam Eğitim 08/09/2023 10:35 08/09/2023 10:35

A- A+

Odunpazarı Belediyesi Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi yaz okullarının kapanışını gerçekleştirdi. 

Odunpazarı Belediyesi, Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde özel gereksinimli çocukların sosyalleşmesi, kaynaşması, bireysel becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmesi, iletişim kurabilmesi; fiziksel gelişimleri ve ruhsal dengelerinin sağlanması; sosyal topluma uyum sağlaması ve toplu gruplar içinde bulunabilmeleri için çok sayıda çalışma gerçekleştiriyor. Merkezde özel gereksinimli bireyler için atölyeler; spor, müzik, ritim, dans, gezi gibi çok sayıda etkinlik düzenleniyor. Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi yaz döneminde de çalışmalarına ara vermeden devam etti. Yaz okuluna 28’i 13 yaş ve üzeri olmak üzere toplam 56 öğrenci katıldı. Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi Yaz Okulu, gerçekleştirdiği etkinlik ile yaz dönemi çalışmalarını sonlandırdı. 

“SİZLERLE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Yaz okulu kapanış etkinliğine öğrenci ve velilerinin yanı sıra Damla Özel Gereksinimliler Derneği Başkanı Emel Kapanoğlu da katıldı. Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Birgül Alpat, yaz dönemi boyunca Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezinde 56 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Burada gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Alpat, Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nin kış döneminde de çalışmalarına devam edeceğini kaydetti. Alpat, “Sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Yaz okulunda 56 öğrenciye hizmet vermekten büyük mutluluk duyduk. Yaz okulumuzda emeği geçen herkese, öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Kış döneminde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize güvendiğiniz, bizim yanımızda olduğunu için teşekkür ederiz” dedi. 

Damla Özel Gereksinimliler Derneği Başkanı Emel Kapanoğlu da yaptığı konuşmada, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a ve belediye çalışanlarına Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

YAZ OKULUNDA YAPTIKLARI ESERLERİ SERGİLEDİLER

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterisi başladı. Şiirler okuyan, ritim gösterisi yapan öğrenciler, çalınan şarkılara eşlik ederek oyunlar oynadı. Öğrenci ve veliler, etkinlik boyunca gönüllerince eğlendi. Etkinlikte öğrenciler, yaz okulunda açılan atölyelerde yaptıkları resim ve el işi eserleri sergiledi. Bu eserler, etkinliğe katılanların büyük beğenisini kazandı. 

Çocuklarının bu merkezde olmasından duydukları mutlulukları dile getiren öğrenci velileri, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi çalışanlarına teşekkür etti. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024