×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Erdoğan’dan Müjde Üzerine Müjde 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakına yönelik ağır ithamlarda bulunurken Eskişehir’e yapılacak yatırımları da sıraladı.

Siyaset 19/04/2023 14:02 19/04/2023 14:02

A- A+

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakına yönelik ağır ithamlarda bulunurken Eskişehir’e yapılacak yatırımları da sıraladı.

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakına yönelik ağır ithamlarda bulunurken Eskişehir’e yapılacak yatırımları da sıraladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen programda vatandaşlara seslendi.

 

Eskişehir'e yapılan yatırımların toplu açılışını da gerçekleştiren Erdoğan, meydanda toplanan kalabalığa seslendi. Konuşmasını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek başlayan Erdoğan, siyasi ve ekonomik olarak ülkenin kendilerine bağımlı kalmasını isteyenler olduğunu söyledi.

 

Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye’nin eski günlerine geri döndürülmeye çalışıldığını ifade eden Erdoğan,
“CHP terörle kol kola, İP terörle kol kola. O yavrucuklar var, kendilerini kaybetmişler. Daha sapkın akımları, sosyal medya mecralarını, Londra tefecilerini ve oradaki bütün eroin kaçakçılarını, Batı'daki yönetimleri saymıyorum bile. Peki, ne istiyor bunlar? Türkiye düşük teknolojileri, düşük katma değerli üretimleri yapsın, ama yüksek teknoloji, yüksek katma değer alanına girmesin istiyorlar. Yani; İHA, SİHA, Akıncı, Kızılelma yapmasın; bitmedi TCG Anadolu'yu da yapmasın. Togg yapmasın, öyle alıştılar ya. Yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bu CHP böyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede bir toplu iğne dahi yönetemediler. Davos'tayız. O zaman Davos'un o arasında biz de şöyle Bebecan o zaman yanımda. Beraber IMF'nin başındaki zatla görüşüyoruz. Sıkıysa bunu da yalanla. 'Siz adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz, bu gelenler Türkiye'yi yönetmeye, akıl vermeye mi geliyor, yoksa taksitlerini almaya mı geliyor” diye konuştu.

 

“ESKİŞEHİR’DE 99 YATIRIMIN AÇILIŞINI YAPIYORUZ”
Konuşmasında Eskişehir’e de müjdeler sıralayan Erdoğan, “Bugün Eskişehir'de 99 yatırımın açılışını yapmak üzere buradayız. Çok sayıda yatırımın resmi açılışını bugün yapıyoruz. Sağlık, aile sağlığı merkezlerimizin, kırsal kalkınma projelerinin, ağaçlandırma ve fidan üretimi projelerinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. İller Bankamızın tamamladığı biyolojik su arıtma tesisi, park ve spor tesislerini resmen hizmete açıyoruz. Çeşitli kurumlarımızın hizmet binası, restorasyon, park, spor tesisi yatırımların resmi açılışını da gerçekleştiriyoruz. Tüm bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

 

“3 YENİ BOR TESİSİ KAZANDIRACAĞIZ”
Eskişehir’in bor cevheriyle ülkeye 2 milyar dolar gelir sağladığına vurgu yapan Erdoğan,
“Eti Maden Eskişehir'e 700 milyon liralık yatırım yaptı. Bor atıklarından üretilen lityum, mühendislerimizin üç yıllık emeğinin ürünüdür. Bandırma'daki tesisle birlikte ülkemizin ihtiyacını yaklaşık yarısını üretebilir hale getirdik. Cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayarlarda, bir otomobilin ötesinde yüksek teknoloji ürünü akıllı cihaz olan Togg'ta kullanılan lityum bu tesislerde üretiliyor. Bunlar öyle stratejik ürünler ki, Amerika ile Çin arasındaki ekonomik çekişmenin en önemli unsurlarından birini oluşturuyor. Eskişehir'e bu yıl için de 3 yeni bor tesisi daha kazandıracağız. İkinci müjdemiz, ülkemizin ilk yerli, elektrikli lokomotifi E-5000'i burada üreteceğiz. Bu projenin ilk hareket testine biraz sonra canlı bağlantıyla şahitlik edeceğiz. Eskişehir'e tüm bu değerlerle değer kattık. Yeni yatırımlarla yeni değerler kazandırmayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Eskişehir'i raylı sistemler teknolojilerinin de merkezi haline getirdiklerini aktaran Erdoğan,
“Eskişehir'de üretilen ürünlerin Gemlik'e ulaştırmasını sağlayacak raylı sistem inşasına yakında başlıyoruz. Son 20 yılda 67,2 milyar liralık kamu yatırımı yaptık Eskişehir'e. Şehrimize üçüncü devlet üniversitesini, Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni kurduk. Yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum dahil toplam 41 spor tesisi kazandırdık. Bütün ilçelerimize kültür merkezleri açtık. Kütüphaneler yaptık. Sosyal yardımlarda toplam 2 milyar liralık kaynak aktardık. Sağlıkta 1081 yataklı şehir hastanemiz ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin aralarında olduğu 26 sağlık tesisi inşa ettik.” şeklinde konuştu.

 

BAY KEMAL NASIL HESAP VERECEKSİN?
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bay Bay Kemal sen SSK'nın başında iken hastanelerimizde maalesef rehin alınanlar var. Bunların hesabını sen bunların hesabını bu millete Rabbimize nasıl vereceksin? 9 bin 567 konutu tamamlayıp teslim ettik. İlimize toplam 2 bin 599 konut daha yapacağız. Şehrimizde 4 millet bahçesi projemizden birini tamamladık. Ulaştırmada 90 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 227 kilometre ilaveyle 317 kilometreye çıkardık. Tarımda ve ormanda Eskişehir'e 11 baraj, 34 sulama tesisi, 11 gölet, 33 taşkın koruma tesisi, 2 yeraltı depolama tesisi, 2 hidroelektrik santral kazandırdık. Sulama tesisleriyle Eskişehir'de 151 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Eskişehirli çiftçilerimize 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. İki tekno kent, 4 tasarım merkezi kurduk. İşyeri sahiplerine 4 milyar lira tutarında prim desteği sağladık. Enerjide yüzde 90 doğalgaz imkânından faydalanıyor. Sizlerden sandığa giderken tüm bu eser ve hizmetleri gözünüzün önüne getirerek karar vermenizi istiyorum. Eskişehir'in doğru karar vereceğine inanıyorum.”

 

BİZDEN BAŞKA VİZYONLA GELEN VAR MI?
Ülkemizin yeni bir seçim arifesinde olduğu şu günlerde Cumhur İttifakı'ndan başka milletimizin önüne bir vizyonla çıkan var mı? Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar olarak isimlendirdiğimiz, seçim beyannamemizde önümüzdeki 5 yılda atacağımız somut adımları ilan ettik. Ülkemizin 6 Şubat'ta yaşadığı büyük depremler sebebiyle yeni dönemde afetlere dirençli Türkiye inşasını yerleştirdik. Togg'u yaptık, TGC Anadolu'yu aynı şekilde yaptık. Şu anda benim vatandaşlarım gümbür gümbür Sirkeci'de TGC Anadolu'yu ziyaret ediyorlar. Aynı şekilde Togg'u da ziyaret ediyorlar.”

 

Rahmetli Menderes ve Özal gibi emperyalistlerin kurduğu düzeni değiştirmeye çalışanların başlarına gelmeyen kalmadığını aktaran Erdoğan,
“Eskişehir'de üretilen ürünlerin Gemlik'e ulaştırmasını sağlayacak raylı sistem inşasına yakında başlıyoruz. Son 20 yılda 67,2 milyar liralık kamu yatırımı yaptık Eskişehir'e. Şehrimize üçüncü devlet üniversitesini, Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni kurduk. Yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum dahil toplam 41 spor tesisi kazandırdık. Bütün ilçelerimize kültür merkezleri açtık. Kütüphaneler yaptık. Sosyal yardımlarda toplam 2 milyar liralık kaynak aktardık. Sağlıkta 1081 yataklı şehir hastanemiz ve 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin aralarında olduğu 26 sağlık tesisi inşa ettik” diye konuştu.

 

“ESKİŞEHİR EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR”
Kardeşlerim sizlerden sandığa giderken tüm bu eser ve hizmetleri gözünüzün önüne getirerek karar vermenizi özellikle istiyorum. Ben Eskişehir’in en doğru kararı vereceğini inanıyorum. Biz 20 yıldır sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Şimdi de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla bu eserle hizmet siyasetini taçlandırmak istiyoruz. Biz dersimizi iyi çalıştık. Bununla geliyoruz. Ülkemizin yeni bir seçim arifesinde olduğu şu günlerde, bizden başka Cumhur İttifakı’ndan başka milletimizin önüne bir vizyonla çıkan bir kimse var mı? Sadece vizyonla da kalmadık. Türkiye yüzyılı için doğru adımlar olarak isimlendirdiğimiz şu seçim beyannamemizde önümüzdeki 5 yılda atacağımız somut adımları da ilan ettik.

 

“TOPLU KURDELE KESTİ”
Canlı bağlantı yaparak açılışları gerçekleştirilmesinden sonra, Eskişehir’de yapımı tamamlanan tüm eserlerin açılış kurdelesini kesti.
Konuşmaların sonunda Eskişehir milletvekili adaylarıyla toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Programın bitiminde Erdoğan’ı izlemeye gelen halka poşetlerde iftar yemekleri dağıtıldı.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024