×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir’de Bitki Kontrolleri Devam Ediyor!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sürvey programı kapsamında bitki kontrolleri yapılmaya devam ediliyor.

Ekonomi 15/08/2023 17:44 15/08/2023 17:45

A- A+

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sürvey programı kapsamında bitki kontrolleri yapılmaya devam ediliyor.

Eskişehir'de 2023 yılında 426.290 da alanda dane ve tohumluk mısır ekilişi yapılmakta olup, 24.443 dekarlık özel üretim alanında tohumluk üretimi yapılmaktadır.

Eskişehir Sürvey Programı kapsamında 6000  alanda önemli bir karantina zararlısı olan "Batı Mısır Kök Kurdu" için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından bitkinin yaprak, sap, tepe ve koçan püskülleri gözle kontrol edilmektedir.

Zararlının erginleri yüksek uçma kabiliyeti ve üreme gücüne sahiptir. Larvalar mısır köklerinde beslenirler. Zarar görmüş kök uçlarında kahverengi yaralanmalar görülür. Zarar görmüş kökler büyüme için gerekli su ve besin elementlerini yeterince alamaz. Bu da hasatta önemli ürün kayıplarına sebep olur. Larva zararı gören kökler, sap ve kök çürüklüğü yapan mantari hastalıklara karşı çok hassas durum gösterirler. Yüksek ergin yoğunluğu, koçan püsküllerinde aşırı zarara ve bu zayıf tozlaşmaya ve koçanda tane sayısında azalmaya neden olur.  Ayrıca Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından  uygun feromon tuzakları kullanılarak zararlının varlığını belirlemek için sürvey çalışmaları devam etmekte olup, zararlının tespit edildiği yerlerde eradikasyonu ve gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir. Sürvey alanları Karantinaya Tabi Zararlı Organizma Sürveyleri Sistemine (KASKS) girişleri yapılmaktadır.

Eskişehir geneli kapsamında yapılan kontroller sezon boyunca devam edecek.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024