×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir’de Deprem Riski Var

6 Şubat’ta yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden sonra Eskişehir ilinden fay hattının geçip geçmediği ve hangi ilçelerin risk taşıdığı merak konusu oldu.

Spor Yaşam Eğitim 10/03/2023 13:34 10/03/2023 13:39

A- A+

6 Şubat’ta yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden sonra Eskişehir ilinden fay hattının geçip geçmediği ve hangi ilçelerin risk taşıdığı merak konusu oldu.

Eskişehir’den Fay Hattı Geçiyor mu?
Eskişehir ilinden fay hatı geçiyor ve Türkiye'nin batısında bulunan fay hattının aktif olmasından dolayı deprem riski taşıyan iller arasında yer alıyor. Bu bölgede gerçekleşen depremler, fay hattı aktivitesinden de kaynaklı olabiliyor. Eskişehir, düzenli olarak izlenmesi gereken ve önlemlerin alınması gereken iller arasında bulunuyor.

Odunpazarı’nda Risk Yok
Eskişehir'de yapılan çalışmalara göre tehlike değerinin düşük olduğu ilçeler; Mihallıççık, Odunpazarı ve Çifteler’dir.


Eskişehir’in Riskli İlçeleri 
Eskişehir'de yapılan çalışmalara göre tehlike değerinin yüksek olduğu ilçeler; Tepebaşı, Alpu, Mahmudiye, Mihalgazi ve İnönü  ilçeleridir.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024