×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir’den Pakistan’a 4 Yardım Tırı Gönderildi

Pakistan 14 Haziran 2022 tarihinden bu yana devam eden yağışlardan dolayı tarihinin en büyük doğal felaketini yaşıyor

Spor Yaşam 27/09/2022 13:09 27/09/2022 13:09

A- A+

Eskişehir’den Pakistan’a 4 Yardım Tırı Gönderildi

Dost ve kardeş ülke Pakistan’da sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım eli uzatmak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı öncülüğünde ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan ve Eskişehir’de de Valiliğimizin koordinesinde yürütülen yardım kampanyasında toplanan 4 tır dolusu, 5700 koli yardım malzemesi dualarla Pakistan’a gönderildi.

Eskişehir Valilik meydanında gerçekleştirilen uğurlamaya; Vali Erol Ayyıldız, İl Müftüsü Bekir Gerek, AFAD İl Müdürü Recep Bayar, STK temsilcileri, Valilik personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program esnasında konuşan AFAD İl Müdürü Recep Bayar, “Dost ve kardeş ülke Pakistan’da meydana gelen sel felaketinde, 1.400'den fazla insan hayatını kaybetmiş. On milyonlarca insan sel ve taşkınlardan etkilenmiş, 1,1 milyon ev de hasar görmüştür. Bu zor günlerde Pakistan'a destek olabilmek için İçişleri Bakanlığımızca ülkemiz genelinde yardım kampanyası başlatılmıştır.

İlimizde de Sayın Valimizin himayesinde yürüttüğümüz yardım kampanyamıza halkımızın yoğun ilgisi ile 5.700 koli yardım malzemesi toplanmıştır. Kurtuluş mücadelemizde yanımızda olan Pakistan halkının bir nebze olsun yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için toplanan yardım malzemeleri bugün yola çıkmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımıza, Derneklerimize, STK’larımıza, Odalarımıza ve is adamlarımıza göstermiş oldukları destekler ve yardımlar için teşekkür ederiz.” dedi.

İl Müftüsü Gerek tarafından yapılan duanın ardından ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları Pakistan’a uğurlandı.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024