×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir'in Kurtuluşuna Özel Program !

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek özel etkinlikler ile kutlanacak.

Kültür Sanat Yaşam 01/09/2023 10:05 01/09/2023 10:05

A- A+

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek özel etkinlikler ile kutlanacak. 

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde Büyükşehir Belediyesi birbirinden özel çok sayıda etkinlik düzenleyecek.

Kutlamalar 09.30’da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Resmi törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar gerçekleştirilecek. Daha sonra 11.30’da Kanlıpınar Şehitliği’nde tören yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ise 1 Eylül Cuma günü Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenecek, “2 Eylül Eskişehir’in Kurtuluşu Ulusal Minikler ve Veteranlar Spor Şenliği” ile başlayacak. Saat 09.00’da start alacak ve hentbol, voleybol ile basketbol branşlarının yer aldığı şenlik, Osmangazi Spor Sahası ve Kanlıkavak Basketbol Sahasında gerçekleştirilecek. Yaklaşık 600 sporcunun katılacağı şenlik 3 Eylül’de düzenlenecek törenle tamamlanacak.

Saat 11.00’de ise Masal Şatosu Çocuk Kulübü tarafından yapılacak “Eski Şehre Yolculuk” atölyesi çocuklarla buluşacak.

Saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde “Eskişehir’in Kurtuluşu Özel Konseri” ile sanatseverlere kurtuluşun coşkusunu yaşatacak.

2 Eylül Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Turist Rehberleri Derneği (ESRED) iş birliğiyle “Sen Anlat Eskişehir Yürüyüş Turu” düzenlenecek. Eskişehir’in tarihi, kültürü ve mimarlık tarihi ile Eskişehir projeleri olmak üzere birçok konuda bilgilerin aktarılacağı tur 14.00’te Ulus Anıtı’ndan başlayarak 18.00’de Kurtuluş Müzesi’nde tamamlanacak. Masal Şatosu’nda ise saat 14.00’te 6-8 yaş çocuklar için eğlenceli ve eğitici “A’dan Z’ye Eskişehir” adlı etkinlik düzenlenecek.

Saat 17.00’de ise Büyükşehir Gençlik Merkezi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi iş birliğiyle “2 Eylül Eskişehir'in Kurtuluşu Paneli” gerçekleştirilecek. Haller Gençlik Merkezi’nde yapılacak panelin yöneticisi Tarık Sayer, konuşmacıları ise İlyas Küçükcan, Ethem Arı ve Alican Türk olacak.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024