×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir Şehir Tiyatrolarından Yeni Oyun: Düdüklü Kıymalı Bamya

Yeni sezonu yeni oyunlarla açacak olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mehmet Baydur’un oyununu Ekim ayında tiyatro severlerle buluşturacak.

Kültür Sanat 18/08/2023 17:03 18/08/2023 17:04

A- A+

Yeni sezonu yeni oyunlarla açacak olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mehmet Baydur’un oyununu Ekim ayında tiyatro severlerle buluşturacak.

2023-2024 tiyatro sezonunu yeni oyunlarla açacak olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yepyeni bir repertuarla izleyicilerin karşısına geçecek.

Renkli ve farklı bir repertuar hedefi ile çalışmalarına sürdüren şehir tiyatrolarının, sezon başında sahneleyeceği “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı yeni oyununun yönetmenliğini usta rejisör Murat Atak üstleniyor. 

Yazdığı birçok eserle Türk Tiyatrosuna birbirinden değerli tiyatro metinleri kazandıran Mehmet Baydur’un kaleme aldığı oyun, toplumsal yaşamıza mercek tutuyor ve sıradan hayatları olan ve kendileri gibi olmayanları da gözünü kırpmadan ötekileştiren, sıradan insanların içler acısı halini, oldukça mizahi bir dille anlatıyor.

Dekor ve kostüm tasarımını Devlet Tiyatrosu tasarımcısı Büşra Doğan’ın, ışık tasarımını ise Soner Erdoğmuş’un üstlendiği oyun Ekim ayı içerisinde ilk gösterimini gerçekleştirecek ve sezon boyunca şehir tiyatroları sahnelerinde Eskişehir izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024