×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehirli Bgd’li gençler Millet Kütüphanesi’ndeki Konferansa  davet edildi

Türkiye’de ilk il temsilciliğini Eskişehir’de açan Bilgi Güvenliği Derneği; temsilcilik bünyesinde bir süredir faliyet gösteren gençleri de kongreye özel davetiye ile çağardı.İl temsilcisi Fatih Sert ve yönetiminin tam kadroyla katıldığı konferansta Eskişehir’li gençler protokolde ağırlandı.

Spor Eğitim 21/10/2022 21:57 22/10/2022 22:00

A- A+

 

-Soner Güncan

Bilgi Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen ısc Türkiye 2022 – 15. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı TC Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleşti
15. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı "19-20 Ekim 2022" tarihinde TC Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Konferansın bu yılki ana teması "SANAL EVRENDE SİBER GÜVENLİK” olarak belirlendi.
Konferansa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve çok sayıda akademisyen, iş insanı ve öğrenci katıldı.
Türkiye’de ilk il temsilciliğini Eskişehir’de açan Bilgi Güvenliği Derneği; temsilcilik bünyesinde bir süredir faliyet gösteren gençleri de kongreye özel davetiye ile çağardı.İl temsilcisi Fatih Sert ve yönetiminin tam kadroyla katıldığı konferansta Eskişehir’li gençler protokolde ağırlandı. Konferansta Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın telgrafı ayakta alkışlandı.
KONFERANS DÜZENLENDİĞİ İLK YILDAN BERİ;
• Ülkemizin bilgi güvenliği alanındaki bilimsel ve endüstriyel çalışmalarının paylaşıldığı,
• Üniversite-kamu-endüstri işbirliğinin geliştirildiği, toplumun bilgilendirildiği, eğitildiği,
• Bunlara ilaveten bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişinin sağlandığı en önemli etkinlik olarak kabul görmekte.
Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı (ISC TURKEY), Bilgi Güvenliği Derneği tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde; Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen, 15. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı; 2007 yılından beri ülkemizin bu alanlardaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı, üniversite-kamu-endüstri işbirliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlayan ülkemizde bu alandaki en önemli etkinlik olma özelliğini taşıyor . Her ülke için önemli olan bilgi güvenliği ve kriptoloji kavramlarının, toplumun bireyleri tarafından özümsenmesine yardımcı olmak, ülkemizde bu alanda bilimsel bilgi birikiminin arttırılmasına katkılar sağlamak, kurumlar ve sektör arasındaki iş birliğini arttırmak bu konferansın temel hedefleri arasında yer alıyor.
Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’nın bu yılki ana teması ‘Sanal Evrende (Metaverse) Siber Güvenlik’’ olarak belirlendi. Konferans süresince; paneller, eğitimler ve davetli konuşmacıların görüşlerini belirttiği özel konulara ek olarak, seçkin araştırmacıların sunduğu bildirilerin konferansın daha verimli ve faydalı olmasına büyük katkılar sağlıyor. Uluslararası nitelikte akademik sözlü ve yazılı bildirilerin toplandığı, IEEE tarafından tanınan bu konferansın bildiriler kitabında yayımlanması için akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından konferans düzenleme kuruluna iletilecek olan bildiriler, alanında uzman en az üç hakemin görüşlerine başvurularak değerlendiriliyor. Hakem raporların dikkate alınarak, uygun bulunan bildiriler sözlü veya poster sunumu için seçilerek bildiriler kitabında basılacak. IEEE standartlarına ve kalitesine uygun olan bildiriler ise seçilerek IEEE Xplore veritabanında yayımlanabilecek.

Konferan, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından da desteklenmiş ve “Siber Güvenlik Farkındalık Ayı” etkinliklerinin bir parçası olarak kabul görmüş.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024