×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehirli İş Adamına Ödül !

B.E.K.A Platformu Başkanı Büyüksarı: “En İyi Yöresel Lezzet Ödülü Eskişehir’den By Fırın Adına Murat Shafii’ye Verildi”

Yaşam 12/09/2023 16:16 12/09/2023 17:50

A- A+

B.E.K.A Platformu Başkanı Büyüksarı: “En İyi Yöresel Lezzet Ödülü Eskişehir’den By Fırın Adına Murat Shafii’ye Verildi”

Cumhuriyetin 100.yılında il, ilçelerimizin, bölgedeki ürünlerin İzmirlilere tanıtımı ile hemşehrilerle kaynaşması amacıyla ,İzmir B.B. Aşık Veysel Reakrasyon Alanında 01.09.2023-04.09.2023 tarihleri arasında  B.E.K.A.  festivali yapıldı.

1. Eylül Dünya Barışı olmasından dolayı Santçı Leonida TİMUŞ Barış Parçaları okudu ve " We are the world " parçası ile gökyüzüne barış dilekleri balonları bırakıldı. 
1. EYlül Seyitgazi Kurtuluşu sebebiyle Seyit Battal Gazi Vakfı Başkanı Dr. S.Sırrı Kabadayı konuşma yaptı. 
Anadolu Bacıları ise muhteşem bir tiyatro gösterisi yaptı.
Ahkmed Ahkmedov ise hem anlamlı konuşmalar hemde hareketli parçalar ile renk kattı. 
Mithat KÖRLER ise muhteşem performansı ile izleyicileri coşturdu. İzmir in Kurtuluşu için hep birlikte İzmir Marşı söylendi. 

2. Eylül de Eskişehir Kurtuluşunda , Cumhuriyet Meydanına Çelenk konulduktan sonra , Mehter , halk oyunları, sivil toplum örgütleri eşitliğinde festival havasında Kordon, Alsancak , Kıbrıs Şehitlerinde bayraklarla kortej yürüyüşü Bornova Merkezden Aşık Veysel Reakrasyon alanına kadar İzmirlilerin alkışlarıyla devam etti. 

Standlarda kurulan yöresel lezzetlerden, By Fırın ,Talkan Kurabiye, Afyon Sucuk ve Tarihi Kum Kahvesi jüri tarafından ödüle layık görüldü. 
 

Eskişehir in kuruluşunda Sanatçı Mustafa GÖKÇE eserleriyle izleyicileri coşturdu. 

3 Eylül Afyonkarahisar kurtuluşu şairler , ozanlar, zakirlerin eserleriyle başladı. Daha sonra TRT sanat müziği sanatçısı Ali Rıza SALTIK izleyenleri mest etti. 

Festivalde akşamları bölge sanatçılarının katılımıyla Mithat KÖRLER, Ali Rıza SALTUK, Mustafa GÖKÇE, Leonida TİMUŞ ( 7 dil konuşan , 20 dilde şarkı okuyan )  Akhmed AKHMEDOV  ( Rusya Devlet sanatçısı ) konserleri ile  İzmir Kırım Derneği , Avrasya Yörük Bacıları halkoyunları , Pamuk Prenses ve 7 cüceler , söyleşiler yanında yöresel lezzetlerin ve yeraltı zenginliklerinin, ürünlerin sergilendiği stantlar kuruldu. 

Programa katılan Nijerya Kraliçesi Dr. Gülgün Kırgız Uwakwe programı ilgi ile izledi. Anadolu Bacıları tiyatrosunda gözyaşlarını tutamazken, Akhmed AKHMEDOV da da Kafkas dansı için kendini alamadı.  İzmir Eski Miletvekili Atilla SERTEL programa katılarak , çocukluk arkadaşı Mithst KÖRLER in sahnesinde zeybek oynadı. 

B.E.K.A Platform başkanı yeni proje KORDON dan DORLİONA İzmir den Bölgemizin tarihi turistik yerlerine gezileri , ve " İlçemize Geri ( yatırımla ) Dönelim " projelerini anlattı. 
Eskişehir li Tarım İl Müdürü Mustafa ÖZEN ve Tarım Kredi Bölge Müdürü Serhat ÖZÜPEK de , bölgesel kalkınma ve endemik bitkiler konusunda bilgi sundu. 

Programa İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay KÖKKILIÇ , Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Çifteler Belediye Başkanı Kadir BIYIK,sivil toplum örgütleri  ETİ, ESTUZ, Lavi gibi firmalar , Anadolu Uçuş Havacılık yanında gönüllüler destek verdi. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024