×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

GÖNÜLLÜ GENÇLER TARİHİN İZİNDE

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü gençler, arkeoloji dünyasını heyecanlandıran ve günümüzden 5 bin 200 yıl öncesine dair yaşamın izlerini taşıyan Küllüoba Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını ve buluntuları yerinde gördüler.

Eğitim Gündem İlçeler Eskişehir tanıtım Tepebaşı Odunpazarı 26/08/2024 20:35 26/08/2024 20:37

A- A+

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Halk Ekmek A.Ş.’nin desteklediği Küllüoba Höyüğü kazısı 28. yılına ulaştı.

Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Yenikent mahallesinin 1300 m güneyinde yer alan ve günümüzden 5 bin 200 yıl öncesi yaşama dair çok önemli buluntulara ulaşılan kazı alanında çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Gençlik Merkezi, yapılan kazı çalışmalarını yerinde görmeleri için “Küllüoba Kazı Deneyimi” etkinliğinde gönüllü gençleri Küllüoba ile buluşturdu. Gençler burada kazı çalışmalarında Eskişehir’in en eski antik şehrinin ‘canlı hafızası’ olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkteki ile kazı alanında bir araya geldiler. Etkinlikte gençlere Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Özden Yılmaz da eşlik etti.

Gençleri karşılayan Prof. Dr. Türkteki, Küllüoba Höyüğü’nde çalışmalara katılan ekibiyle birlikte tüm ayrıntılar hakkında bilgilendirme yaptı. Türkteki, Küllüoba’daki kazılarda sosyal eşitsizlik ve çatışma, şehirleşme süreci, üretim ve tüketim süreçleri, kuraklıkla mücadele, bitkisel ilaçların kullanımına dair ilgi çekici sonuçların yer aldığını aktardı. Tüm zor koşullara karşın özveri ile çalışan kazı ekibini tanıyan gençler, kazı evinde dönem buluntularının nasıl işlemlerden geçtiğini görerek bütüne dönüştürülen eserleri de incelediler.

Düzenlenen teknik gezinin kendileri için çok öğretici ve özel bir deneyim olduğunu ifade eden gençler bu tür etkinliklerin devamını dilediler.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER