×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

“İtiraf-İtiraz” Sergisi Açıldı !

Eskişehir'de Ateşi Seramik Galerisi Sergi Odasında yer alan sergi, 1Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kültür Sanat Yaşam 18/09/2023 14:10 18/09/2023 14:11

A- A+

Eskişehir'de Ateşi Seramik Galerisi Sergi Odasında yer alan sergi, 1Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Odunpazarı Belediyesi, Arasta Çarşısı içinde yer alan bir binayı, 2022 yılında seramiğin serüvenini yansıtan Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’ne dönüştürdü. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında açılışı yapılan Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, kapılarını seramik sanatçılarına açarak seramik sanatçılarını ve eserlerini sanatseverler ile buluşturuyor. Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, bu kez Ziya Yekta Özkan’ın "İtiraf-İtiraz" sergisine ev sahipliği yapıyor. Özkan’ın dördüncü, galerinin ise üçüncü kişisel sergisi olan "İtiraf-İtiraz" Özkan’ın ailesinin ve Odunpazarlı sanatseverlerin katılımı ile açıldı.

Törenle gerçekleşen sergi açılışında Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Figen Engin ve sanatçı Ziya Yekta Özkan birer konuşma yaptı.
 

SANATA EMEK VE DEĞER VEREN HERKESİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR


Özkan’ın “İtiraf-İtiraz” adını verdiği Seramik Sergisi’nin, Şehrin Ateşi Seramik Galerisinin bir yıl içinde açtığı üçüncü sergi olduğunu söyleyen Engin, “Bu zengin, güzel sergiyi burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Odunpazarı Belediyesi olarak, sanata emek ve değer veren herkesin başımızın üzerinde yeri var” dedi.

Sergi açılışına katılan herkese teşekkür eden Özkan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bir içsel yolculuk. 4’üncü kişisel sergim ile artık bu noktayı kapamış bulunuyorum. Kendi yolculuğumda, artık yeni bir perde, yeni bir sahne açılacak. Hissederek yaşayan, çevresi ile etkileşim içinde olan her insan, sonsuz perde olan bir tiyatro oyununda. Önümüzdeki zamanlarda yine kırılgan eserlerimle, davet edilirimse, burada yine sizlerle her türlü duygu, düşünce ve eserlerimi paylaşmak isterim.”

Konuşmalarının ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılanlar, galerinin Sergi Odasında sergilenen "İtiraf-İtiraz" Seramik Sergisini gezdi. Sanatseverlerden tam not alan olan sergi, 1 Ekim 2023 Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024