×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

İYİ Partili Yokuş'tan Kayıt Dışı Çalışan Göçmenlerle İlgili Sert Eleştiri Geldi!

İYİ Parti 27. Dönem Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, göçmen ve sığınmacı meselesi ile alakalı sert açıklamalarda bulundu.

Spor Yaşam Siyaset 04/10/2023 10:38 04/10/2023 10:44

A- A+

İYİ Parti 27. Dönem Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, göçmen ve sığınmacı meselesi ile alakalı sert açıklamalarda bulundu.

Kayıt dışı çalışan 2 milyondan fazla göçmenin haksız bir rekabet ortamı yarattığını belirten Yokuş, “Bu 2 milyon kişi olmasa, 2 milyon istihdamı biz kendi evlatlarımıza sağlarız. Bu işe en fazla ticaret erbabının karşı çıkması lazım” diyerek açıklamada bulundu. 
“KENDİ EVLATLARIMIZI NİÇİN ÇALIŞTIRMIYORUZ”
Kayıt dışı sığınmacı çalıştıran kişilerin hayatlarından memnun olduğunu ifade eden Yokuş, “Bugün Türkiye'de kayıt dışı çalışan 2 milyonu aşkın göçmen ve sığınmacı bulunuyor.  Allah aşkına bu 2 milyon kişi olmasa, 2 milyon istihdamı biz kendi evlatlarımıza sağlarız. Kaldı ki göçmen ve sığınmacı çalıştıran kişiler, elbette ki hayatından memnun… Neden? Çünkü emek sömürüsü yapıyorlar. Bu kişilerin sigortası ödenmiyor, primi ödenmiyor, maliyeti düşüyor, haksız rekabet oluyor. Bu işe en fazla ticaret erbabının karşı çıkması lazım” dedi.

“SIĞINMACILAR TÜRKİYE’DEN EN AZ 50 SENE GERİDE”
İYİ Partili Yokuş, Türkiye’de göçmen meselesi ile ilgili kara propaganda yapıldığını belirterek, “En son İstanbul Ticaret Odası Başkanı ya da İstanbul Sanayi Odası Başkanı, göçmen meselesinin bir an önce halledilmesini ve sığınmacıların bir an önce ülkeden gönderilmesini talep ediyordu. Türkiye’de bu konuda bir algı oluşturularak, kara propaganda yapılıyor. Bu kara propagandadan kurtulmamız gerekli. Suriye’den gelen kardeşlerimiz, insanlarımız yetişme tarzı ve eğitim olarak Türkiye’den en az 50 sene geride. Bu gerçekler ortada iken ‘İstihdam için yer bulamıyoruz, istihdam için bu insanlar lazım, iş alanı açamıyoruz’ diyorsanız şunu yapacaksınız; çalışma hayatını yeniden düzenleyeceksiniz, çalışanların iş güvenliğini sağlayacaksınız, emeğin önünü açacaksınız, patronun değil emekçinin yanında olacaksınız, sendikal örgütlenmenin önünü açacaksınız. Siz bunları geliştirdiniz de çalışma hayatında istihdamı sağlayamadınız mı ki ‘Afgan’a Suriyeliye muhtacız’ diyorsunuz?” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024