×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kavun Seçmenin Püf Noktaları

Yaz aylarının vazgeçilmesi kavun nasıl seçilmeli ?

Yaşam Sağlık 09/08/2023 23:18 09/08/2023 23:18

A- A+

Yaz aylarının vazgeçilmesi kavun nasıl seçilmeli ?

Lezzetiyle yaz aylarının favorisi olan kavun, bağışıklık sistemini ve hastalıklara karşı savunmayı destekler. Kan basıncının düzenlenmesini ve kemik sağlığının korunmasını sağlar. Hafızayı güçlendirir ve sindirim sistemini destekler. Su oranı yüksek bir meyve olduğu için günlük su ihtiyacının karşılanmasına destek olur.
DIŞINA BAKIN
Öncelikli olarak kavun alırken dışına bakmalısınız. Kavunun dışı çok sert ya da çok yumuşak olmamalı. Seçeceğiniz kavunun dışının biraz yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Biraz yumuşak olan kavunlar, tatlı  kavunlardır. Kabuğu sert kavunlarsa tam olarak olgunlaşmamıştır.
BOYUTU DEĞİL, AĞIRLIĞI ÖNEMLİ
Kavunu elinizde tartarak kontrol edin. Kavunu elinize aldığınızda, boyutuna göre göründüğünden daha ağır olmalı. Kavun boyutuna göre ağır hissettirirse, bu kavunun tadının tatlı olduğuna bir işarettir.
DIŞ YÜZEYİNİ KONTROL EDİN
Kavunun dış yüzeyinde yer alan kök kısmını kontrol edin. Kavunun kök kısmı yumuşak ise bu kavunun olgunlaştığını ve tatlı olduğunu gösterir.
KAVUNDAN ÇIKAN SESİ DİNLEYİN
Kavunu alırken dikkat edebileceğiniz noktalardan biri de sestir. Nasıl bir ses çıkardığı kavunun ne kadar olgunlaştığına dair bir işaret. Örneğin; eğer kavuna vurduğunuzda ince bir ses çıkarsa, yeterince olgun olmadığı anlamına gelir. Fakat kavuna vurduğunuzda, tok bir ses çıkarsa bu kavunun olgunlaştığını belirtir.
KOKLAYIN
Kavunun tadının tatlı olup olmadığını anlamak için bir başka yol ise kavunu koklamaktır. Kavunun kök kısmını koklayın, eğer kavunun kök kısmı şekerli ve güzel kokuyorsa bu  kavunun tatlı olduğunun gösterir.
KAVUNUN SAPINI ÇEKTİĞİNİZDE KOPARSA…
Kavunun olgun olup olmadığını anlayabilmek için bir başka yol ise sapını kontrol etmektir. Kavunu alırken sapını çektiğinizde kolaylıkla kopuyorsa bu kavunun olgun olduğunu gösterir.


Tüketmeyi Unutmayın !

https://www.eskisehirgazete.com/haber/tuketmeyi-unutmayin/4165

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024