×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kütahya Belediyesi, Bulgaristan Gabrovo Fuarı'nda !

Kütahya Belediyesi 31 Ağustos-4 Eylül 2023 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Gabrovo kentinde düzenlenen Geleneksel Sanatlar Fuarı’na katıldı.

Kültür Sanat Yaşam 19/09/2023 11:21 19/09/2023 11:21

A- A+

Kütahya Belediyesi 31 Ağustos-4 Eylül 2023 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Gabrovo kentinde düzenlenen Geleneksel Sanatlar Fuarı’na katıldı.

ETAR Etnografya Açık Hava Müzesi’nde gerçekleşen fuarda bu yılki tema üzerine tanıtım standı kurularak gümüş işleme sanatı konulu yarışmaya da katılım gösterildi. Etkinlik kapsamında Etüd Proje Müdürü ve Unesco Focal Point Mehmet Zenci, proje yöneticisi ve Unesco ikinci iletişim kişisi Hümeyra Temel Düver, proje yöneticisi Şerife Acar ve proje asistanı Sedat Aslantaş Gabrovo Belediye Başkanı Tanya Hristova’ya Kütahya’nın tanıtımını yaparak gelecek iş birlikleri ve kardeş şehir ilişkileri hakkında toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşme iki şehir arasında Town Twinning Projesi hazırlanmasına da zemin hazırladı. Ayrıca ETAR Müze Müdürü Svetla Dimitrova ile toplantı organize eden ekip, Kütahya'nın kültürel hazinelerini, zanaat, sanat ve proje çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

İlimizin AB Birliği projelerinde göstermiş olduğu başarılar toplantıya katılan heyet tarafından övgü ile karşılandı. Unesco Zanaat ve Halk Sanatları Şehri Kütahya’mızın yöresel kıyafetleri de yoğun ilgi gördü. Gümüş işleme sanatçısı Ümmühan Oruç etkinlik kapsamında gümüş standında ilimizin görünürlüğüne ve tanıtımına katkıda bulundu. Gümüş işleme sanatı yarışmasına dahil olan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gümüş İşleme Sanatçısı Sakin Yaman ise yarışmada 3. olarak ödüle layık görüldü. Sakin Yaman tarafından bu fuara özel tasarlanan eseri “Sanat Tılsımı” isimli gerdanlık ve Ümmühan Oruç’un tasarladığı çinili takı seti Gabrovo şehrinin ETAR müzesinde daimî olarak sergilenecek.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024