×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Murat Tepe kimdir?

Alpu'da Adından Sıkça Söz Edilen ve Aday Olmasına Kesin Gözle Bakılan Milliyetçi Hareket Partisi Alpu Belediye Başkan Aday Adayı Murat Tepe Kimdir?

Siyaset 06/12/2023 15:27 06/12/2023 15:28

A- A+

Alpu'da Adından Sıkça Söz Edilen ve Aday Olmasına Kesin Gözle Bakılan Milliyetçi Hareket Partisi Alpu Belediye Başkan Aday Adayı Murat Tepe Kimdir?

1973 doğumlu Alpu ilçesi Söğütçük mahallesinde yaşamını idame ettirmektedir. 1995 yılında evlenmiş bir kızı bir oğlu 2 evladı vardır. Çocuklarının eğitimlerini tamamlamak için 10 yıl Eskişehir’de ikamet etmiş ve bu süreç başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Kızı Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünü bitirmiş, Üsküdar Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlamış, oğlu Namık Kemal Üniversitesi'nin Ziraat Mühendisliği Tarla Bitkileri bölümüne halen devam etmektedir. Biçerdöver işlerine uzun yıllar devam etmiş ve tamamlamış, artık tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Son olarak 2018- 2022 döneminde Alpu Ziraat Odası Başkanlığı görevini yerine getirmiştir.

İlk ve orta öğretimini Alpu ilçesinde gerçekleştiren Murat Tepe, İki yıl köydeki camide dini eğitim almıştır. Eğitimleri sonrasında çalışma hayatına erkenden atılmıştır. Aile mesleği olan çiftçiliği devam ettirirken bunun yanı sıra askerlik görevine kadar toplu taşıma işletmeciliği ve şoförlüğü yapmıştır.

1990 ve daha sonrasında otobüs ve kamyon işletmeciliği yapmıştır fakat sonrasında tek bir sevdası toprak tarımla uğraşıp üretime katkı sağlamıştır. Bölge arazilerinin tamamı kuru tarımla üretim yaparken 1995 yalında yeraltı derin sondaj yaparak tarımı sulu hale getirmiştir. Bunu takip eden 15 yıl sonra ovanın tamamı sulu tarım olmuştur. Kendi köyünde sulu tarımın mimarı diyebiliriz.

Tarımda iç Anadolu da yetişen tüm mahsulleri üreterek ekonomiye katkı sağlanmıştır.

Bu işin gereği olarak ilçedeki köyler ve mahallerdeki neredeyse bütün çiftçilerle tanışmış ve bölge halklarıyla iç içe olmuştur. O dönemlerde kurulan samimiyet ve derin dostluk bağları neticesinde 2018 yılında Ziraat Odası başkanlığına layık görülmüştür.

Ziraat Odası Başkanlığı döneminde küresel tohum üreten firmalarla sözleşme yaparak çiftçinin refah düzeyini arttırmıştır. Toplumun birlik beraberlik içerisinde olması ve üretmesini sağlamak amacıyla çalışan ve toplum tarafından kabul gören bir kişidir.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024