×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Özel Bireylere Sosyal Destek Projesi

Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi, zihinsel yetersizliği bulunan bireylere yönelik çalışmalara devam ediyor.

Yaşam Sağlık Eğitim 15/08/2023 16:12 15/08/2023 16:22

A- A+

Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi, zihinsel yetersizliği bulunan bireylere yönelik çalışmalara devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi, zihinsel engelli bireylerin sosyal yaşamlarındaki zorlukları, güven duygusu içerisinde aşabilmeleri için faaliyetlerine devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi, zihinsel yetersizliği bulunan bireylerin günlük yaşama adaptasyonlarını artırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Özel Bireyler Hem Öğreniyor Hem Sosyalleşiyor
2009 yılından beri faaliyet gösteren merkezde, öz bakım ve günlük yaşam becerileri, aile eğitimi ve akademik derslerin yanı sıra sanat ve zanaat eğitimi atölyeleri de gerçekleştiriliyor. Sanat ve zanaat atölyelerinde resim tuval, ahşap dağlama sanatı, dokuma, kumaş boyama, makrome, panç, atık kağıttan çeşitli dekoratif ürün yapımı gibi faaliyetler gerçekleştiriliyor. Tamamen ücretsiz olan merkezde eğitim alan, 18-70 yaş arası zihinsel yetersizliği bulunan 12 bireyin ulaşımları da eğitmen eşliğinde Tepebaşı Belediyesi tarafından karşılanıyor.

"Merkezin Büyük Faydasını Gördük”
Merkezden faydalanan bireylerin velilerinden Banu Kondu, “O kadar memnun kaldık ki merkezden. Evde çok tartışıyordum kızımla. Yüzde 50 engelli benim kızım. Okula gittiğinde hep sorunlar yaşıyorduk. Ama çabalarım boşa çıkıyordu. Sonra burayı duyduk. Mezun olduktan sonra buraya geldik. Burada dersler almaya başladık. Aile eğitimi derslerinde kızıma karşı nasıl davranacağımı veya nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Kızım kendi davranışlarını bilmiyordu onları gördü. Ondan sonra biraz daha düzelme oldu ve büyük faydasını gördük. Şimdi daha sakin” dedi.

“Kızımın Özgüveni Arttı”
Özgül Öztürk ise “2 özel çocuk annesiyim. Bir çocuğum buraya geliyor. Burayı bir arkadaş vasıtasıyla öğrendim. Evde çok sorun yaşıyorduk. Buraya geldikten sonra kızımın özgüveni daha da arttı. Diğer kızım şu an okuyor. Mezun olunca onu da getireceğim. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ülkede özel çocuklarımız çok gündemde olmuyor. Belediyelerin bu tür hizmetlerde bulunması çok önemli. Hem bizim için hem çocuklarımız için. Çünkü bizlerde zaman zaman onlara nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz, onların beklentilerini karşılayamıyoruz. O nedenle bu tarz yerler bizim de onlara nasıl davranmamız gerektiğini öğretiyor. Onların sosyalleşmesi için herhangi bir yerde bir işalanında çalışmaları için kendilerini ifade edebilmeleri ve her şeyden önce kendilerini koruyabilmeleri için çok önemli” diye konuştu.

Merkezden yararlanan ve bireyler de memnuniyetlerini ifade ederek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyor. Vatandaşlar, 444 44 26 numaralı Mavi Masa hattından Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi hakkında bilgi alabiliyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024