×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sahne Sanatlarından Hatay’a Karagöz Bilmece Oyunu

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü deprem bölgelerinden biri olan Hatay’ın Belen İlçesini çocukları mutlu etmek adına Karagöz Bilmece Oyunu ile ziyaret etti.

Spor Kültür Sanat Yaşam 10/04/2023 11:30 10/04/2023 11:30

A- A+

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü deprem bölgelerinden biri olan Hatay’ın Belen İlçesini çocukları mutlu etmek adına Karagöz Bilmece Oyunu ile ziyaret etti.

 

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü deprem bölgelerinden biri olan Hatay’ın Belen İlçesini çocukları mutlu etmek adına Karagöz Bilmece Oyunu ile ziyaret etti. Anadolu Üniversitesi gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen kukla oyunu programı toplamda üç bölümden oluştu. Gösterinin açılış bölümünde programın sunuculuğunu yapan muppet kuklalar, seyircilere interaktif bir şekilde dans hareketleri öğreten dans öğretmeni kuklalar (ipli kuklalar) ve programın temel bölümünü oluşturan Karagöz Gölge Oyunu bölümü çocukları eğlendirdi. Programın tamamında 10 farklı kukla, gösterinin farklı bölümlerinde seyircilerin beğenisine sunuldu.

 

Geleneksel Karagöz Oyunu metnini Karagöz Sanatçısı Bahadır Bıyıklı tarafından derlendi ve yönetildi. Karagöz Oyununun rejisörü, kukla ve tasvirlerin tasarımcısı ise Anadolu Üniversitesi Sahne Sanatları Anasanat Dalı sanatta yeterlik öğrencisi Selçuk Tuzcuoğlu oldu. Gösteride tasvir ve kukla oynatıcılığını ise Tiyatro Anasanat Dalı lisans öğrencilerinden Ebru Demirtaş ve Mehmet Güzel üstlendi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024