×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Şap Hastalığıyla Mücadele Devam Ediyor!

Eskişehir’de şap hastalığına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor.

Yaşam Sağlık 11/08/2023 12:09 11/08/2023 12:54

A- A+

Eskişehir’de şap hastalığına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor.

Ülkemizde 2023 yılı başlarında tespit edilen yeni tip Şap Hastalığı (SAT-2) sebebiyle ilde öncelikli olarak komşu illere sınır bölgeler, ari işletmeler, düve merkezleri ve risk durumuna göre belirlenen yerlerde hızla aşılama faaliyetleri başlatıldı ve hastalığa yönelik tedbirler alındı. Kurban Bayramı öncesinde de Eskişehir’de hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında yapılan taramalar, yol kontrolleri ve koruyucu aşılama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettirilerek  Kurban Bayramı sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmasının önüne geçildi.

Kurban Bayramı ve sonrasında il içinde ve iller arası yoğun hayvan hareketlerinin olması, hayvanların il dışı pazarlarda teması ve satılamayan hayvanların dönüşü sebebiyle Kurban Bayramı sonrası üç ilçeye bağlı (İnönü, Odunpazarı, Seyitgazi) üç  mahallede SAT-2 tipli şap hastalığı tespit edildi.

Hastalık çıkan mihraklarda karantina, dezenfeksiyon işlemleri ile aşılama faaliyetleri hızla başlatıldı. Alınan tedbirler sonucunda İnönü İlçemizde çıkan şap hastalığı söndürüldü.

Odunpazarı Kireç Mahallesinde çıkan hastalıkla ilgili olarak Odunpazarı İlçesine bağlı 9, Alpu İlçesine bağlı 2 mahallede, Seyitgazi, Karaören Mahallesinde çıkan hastalıkla ilgili olarak Seyitgazi İlçesine bağlı 11 mahallede mücadele çalışmaları devam ediyor.

Eskişehir genelinde yürütülen mihrak ve programlı aşılama çalışmaları kapsamında ise 135.271 hayvana SAT-2 tipli Şap aşısı uygulanmış olup aşılama çalışmaları devam etmektedir.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024