×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sazak Şehit Savcı Selim Kiraz’ı Andı

Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adliyesi'nde görev yaptığı sırada DHKP-C terör örgütü mensubu iki kişi tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı yayınladığı bir mesaj ile andı. 

Spor Yaşam 31/03/2023 13:05 31/03/2023 14:27

A- A+

Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adliyesi'nde görev yaptığı sırada DHKP-C terör örgütü mensubu iki kişi tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı yayınladığı bir mesaj ile andı. 

 

Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adliyesi'nde görev yaptığı sırada DHKP-C terör örgütü mensubu iki kişi tarafından rehin alınarak şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı yayınladığı bir mesaj ile andı. Sazak yayınladığı mesajda, “ 31 Mart 2015 tarihinde terör örgütü DHKP-C tarafından düzenlenen saldırıda görevi başında şehit edilen savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı Rahmet, Minnet ve Dualarla Anıyoruz” ifadelerine yer verdi.  

 

Savcı Selim Kiraz Neden Şehit Edildi?
Savcı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adliyesi'nde görev yaptığı sırada DHKP-C terör örgütü mensubu iki kişi tarafından rehin alınmıştır. Rehin alınması sonrasında yapılan operasyonda, iki terörist öldürülmüş ve maalesef Savcı Mehmet Selim Kiraz da hayatını kaybetmiştir. Bu olay Türkiye'de büyük üzüntüye ve tepkiye neden olmuştur.

 

DHKP-C terör örgütü, Savcı Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, Berkin Elvan davasında yargıya güvenmedikleri için Kiraz'ı rehin aldıklarını ve soruşturmanın kendilerinin belirlediği bir avukat tarafından yürütülmesini istediklerini söyledi. Ancak rehin alma olayının ardından gerçekleştirilen operasyon sırasında saldırganlarla yaşanan çatışma sonucu Kiraz da görevi başında şehit oldu.

 

Cumhuriyet Savcısı Şehit Mehmet Selim Kiraz Kimdir?

Mehmet Selim Kiraz, 1969 yılında Siirt'in Pervari ilçesinde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve 2001 yılında savcılık mesleğine başladı. Uzun yıllar İstanbul Adliyesi'nde görev yapan Kiraz, 2015 yılında DHKP-C'nin İstanbul'daki bir operasyonu sırasında mahkeme salonunda rehin alındı ve daha sonra hayatını kaybetti. Kiraz, meslek hayatı boyunca yaptığı işlemler ve davalarla tanınıyordu ve kariyeri boyunca pek çok önemli dosyada görev aldı. Cinayeti, Türkiye'de büyük bir infial yaratmış ve ülkenin gündemine oturmuştur.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024