×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Sempozyumda Çocuk Atölyeleri !

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 16’ncısını düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, 7’den 70’e herkesi kucaklamaya devam ediyor.

Kültür Sanat Yaşam Eğitim 06/09/2023 16:31 06/09/2023 16:31

A- A+

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 16’ncısını düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, 7’den 70’e herkesi kucaklamaya devam ediyor.

Her yönü ile dolu dolu geçen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, çocuk atölyeleri ile pişmiş toprağın binlerce yıllık geleneğini çocuklarla buluşturmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi ile Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda devam eden sempozyum çalışmalarında çamurdan çeşitli figürler yaparak sempozyum alanını gezdi. Burada pişmiş toprağın farklı yönlerini de keşfeden öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde sanatçı çalışmalarını da inceliyor.

Çocuklar seramiğin ham maddesi olan kili yoğururken el becerilerini geliştirip, kendilerini ifade edebilecekleri eserler ortaya koyuyor. Çalışmaların üç boyutlu oluşu, çocukların bilek ve parmak kaslarının gelişmesine, el ve göz koordinasyonunun kuvvetlenmesinde de büyük rol oynuyor. Duygularını anlatırken çamura şekil vermenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, seramik sanatıyla da tanışmış oluyor.

Çocuklar İçin Deney Atölyesi

Öte yandan sempozyum alanında çocuklar için gerçekleştirilen deney, akıl ve zeka oyunları atölyesinde de öğretici ve eğlenceli anlar yaşanıyor. Tepebaşı Belediyesi rekreasyon ekibi tarafından çocuklara motor gelişimlerine katkı sağlayacak oyunlar oynatılıyor. Etkinliklere katılan çocuklar da keyif aldıklarını belirterek memnuniyetini ifade ediyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından konsepti ve çeşitliliğiyle dünyada sadece Eskişehir’de düzenlenen 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu 17 Eylül tarihine kadar devam edecek.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024