×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Senfoni Orkestrası Sanat Severler İle !

Senfoni Orkestrası 21. sezonuna dünyaca ünlü Macar keman virtüözü Antal Zalai eşliğinde muhteşem bir konserle başladı.

Kültür Sanat Yaşam 18/09/2023 10:20 18/09/2023 10:20

A- A+

Senfoni Orkestrası 21. sezonuna dünyaca ünlü Macar keman virtüözü Antal Zalai eşliğinde muhteşem bir konserle başladı.

2002’de ilk konserini veren ve o günden bu günekonserlerini aralıksız sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, bu yıl da sanatseverle buluşmaya devam ediyor. 15 Eylül akşamı sezonun açılış konserini veren orkestra, sanatseverlerin ilgi odağıydı.

Orkestra şefliğini duayen şef Ender Sakpınar’ın yaptığı konserde solist ise dünyaca ünlü Macar keman virtüözü Antal Zalai oldu. P.I. Tchaikovsky’nin Keman Konçertosu’nu büyük bir başarıyla icra eden Zalai, bis parçası olarak J. Massenet’in Meditadion eserini seslendirdi; dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Konserde ayrıca E. Grieg’in Peer Gynt Süiti adlı eserini icra eden Senfoni Orkestrası dinleyicilerin büyük beğenisini topladı. Konserin sonunda Orkestra şefine ve soliste plaket takdim edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen adına konuşarak, Atatürk’ün ışığında ve bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrağının gölgesinde yeni sezonun açıldığını ileterek Eskişehir halkını konserlere davet etti.

Gelecek programda, Senfoni Orkestrası’nın konukları orkestra şefi Pia Düzgitve klarinet sanatçısı And Karabacak olacak. M. Mussorsky’nin Çıplak Dağda Bir Gece, C.M. Weber’in Klarine Konçertosu No.1 ve L.V. Beethoven’ın Senfoni No.3 adlı eserlerinin icra edileceği konser 22 Eylül akşamı Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024