×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Torna Yarışmasında Heyecanlı Çekişme !

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilen torna yarışması heyecanlı bir çekişme gerçekleşti.

Kültür Sanat Yaşam 11/09/2023 11:10 11/09/2023 11:10

A- A+

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilen torna yarışması heyecanlı bir çekişme gerçekleşti.

 

Tepebaşı Belediyesi 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu tüm hızıyla sürerken düzenlenen torna yarışması, sempozyuma yine büyük renk kattı.

Bu kapsamda her yıl düzenlenen torna yarışması öncesinde Kınıklı pişmiş toprak ustası Osman Menteş, torna gösterisi yaptı. Ardından torna yarışmasına 2 grup halinde katılan 10 öğrenci, kendilerine verilen sürede Menteş’in yaptığı çömleğe en yakın çömleği yapmaya çalıştı. Ortaya çıkan çömlekler, jüri tarafından incelenerek puanlandı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Yusuf Rıdvan Koç birinci, Nurşan Tekin ikinci ve Şule Coşkun da üçüncü oldu. Begiter Grup sponsorluğunda düzenlen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tüm yarışmacılara katılım belgeleri takdim edildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve sempozyum sanat danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner ve sempozyum sanatçıları da öğrencileri tebrik etti.

Vatandaşların ilgi ile izlediği etkinlik, alkışlar eşliğinde son buldu.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024