×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Vali Çelik: “Ben Buradan Memnun Ayrılıyorum”

Kütahya Valiliği’nden Hakkari Valiliği’ne atanan Ali Çelik onuruna veda yemeği düzenledi.

Bölgesel 16/08/2023 10:35 16/08/2023 10:36

A- A+

Kütahya Valiliği’nden Hakkari Valiliği’ne atanan Ali Çelik onuruna veda yemeği düzenledi.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kütahya Valiliği’nden Hakkari Valiliği’ne atanan Ali Çelik onuruna veda yemeği düzenledi. Başkan Işık, Sayın Valimizin döneminde uyum içerisinde çalıştıklarını ve bu sayede şehrimize birçok kalıcı eserin kazandırıldığını belirterek Kütahya’ya hizmetleri için Vali Çelik’e teşekkürlerini iletti.

Kütahya Belediyesi Bengisu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe AK Parti Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, Kütahya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri katıldı.

Veda yemeğinin ardından konuşmasına Vali Çelik’e uyum içerisindeki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Her ayrılık da bir hüzün olsa da onun da sebep olduğu güzel bir günü yaşıyoruz. İlimizde üç yıldan fazla bir süre görev yapmış olan değerli Valimiz Sayın Ali Çelik’in ülkemizin bir başka köşesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlık sembolü olan ay yıldızlı Türk Bayrağımızın dalgalandığı bir başka ilimize görevlendirilmesi nedeniyle veda yemeğinde buluştuk. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Biraz önce Valiliğimizin Özel Kalem Müdürlüğü’nden de teyit ettirdik ilimizin 43’üncü valisini uğurlayacağız. Birlikte çalıştığımız dönem içerisinde devletin temsilcisi ile milletin temsilcilerinin nasıl birlikte bulundukları yerde uyum içerisinde çalıştıklarının çok güzel örneklerle sergilendiği ve gerçekten çözüm odaklı yaklaşımlarıyla şehrimize birçok eserin kazandırılmasında vesile olduğu için şahsım başta olmak üzere tüm belediyemizin çalışanları ve Kütahyalı hemşehrilerim adına kendisine ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarılar, hepimizin bildiği ve takdir ettiği gibi ekip işidir, tek taraflı olması mümkün değil. Her iki tarafın ekipleri de aynı anlayışla konuya yaklaşıp şehrimizde kalıcı birçok esere vesile oldular” ifadelerini kullandı.

Vali Ali Çelik’in fahri hemşehrileri olan tek vali olduğunun altını çizerek konuşmasına devam eden Başkanı Işık, “Kütahya Belediye Meclisi olarak Sayın Valimize Zafer Meydanı’nın şehrimize kazandırılmasındaki desteklerinden dolayı, Yoncalı Çayırı olarak bilinen Yoncalı Mesire Alanı’nın belediyemize tahsisi konusunda gösterdiği destekten dolayı, 30 Ağustos İlköğretim Okulu’nun bulunduğu arsanın takas yoluyla belediyemize kazandırılmasındaki gayretlerinden dolayı, Cafer Paşa Darülkurrası'nın restorasyonuyla ilgili göstermiş olduğu katkılardan dolayı, Kütahya Kalemizin yenilenme çalışmalarına göstermiş olduğu destekten dolayı, Gözüm Şeyh Sultan Tekke ve Türbesi ile diğer kültür varlıklarının belediyemize kazandırılmasında, şehrimizin adının duyulmasında, tanıtılmasında, sosyal ve kültürel olarak şehrimizin ilerlemesinde verdiği tüm desteklerden dolayı oy birliğiyle Sayın Valimiz Ali Çelik’e ‘Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı’ verilmesine karar verilmişti. Genel ifadelerin dışında somut katkılarıyla bugüne kadar görev yapmış 43 valimizden sadece Sayın Ali Çelik’e ilk ve tek vali olarak hemşehrilik beratının verildiği bir şehrin belediye başkanı olarak burada değinilmeyen ama ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize ve kendisine ulaşan her türlü vatandaşımıza yapmış olduğu katkı, destek ve hoşgörü nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnanıyor ve güveniyoruz ki burada yaptığı başarılı hizmetleri yurdumuzun diğer köşesindeki sevgili Hakkarili vatandaşlarımıza da aynı şekilde artırarak devam edecek. Biz ona ve ekiplerine güveniyoruz. Burada kendisine açık çok kapı var, bu kapılardan birisi de Kütahya Belediyemizin kapısıdır. Bir kez daha şahsına, kıymetli eşine, ailesinin diğer bireylerine ve tüm sevenlerine hayırlı olmasını diliyorum, yolu ve bahtı açık olsun. İnşallah biz de Hakkari’ye yolumuzu düşürüp kendisini orada ziyaret etmenin onurunu yaşarız” dedi.

Bu yemeğin bir geleneğin başlangıcı olmasını temenni eden Işık, “İnşallah bundan sonra bu geleneği Sayın Valimiz sayesinde tüm valilerimiz için başlatmış oluruz. Biz böyle bir güzide topluluğa ev sahipliği yapmaktan çok büyük onur duyduk. İliyle, ilçesiyle, beldesiyle, tüm yöneticilerimizin burada bulunduğu bir toplulukla Sayın Valimizi uğurluyoruz. Hakkari çok değerli bir bürokrat, bir devlet adamı kazandı. Gelecek olan Sayın Valimiz de aynı anlayışla şehrimize hizmet edecektir, ona da inanıyoruz ve güveniyoruz. Ben bu vedanın hazırlanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Valimize de bir kez daha teşekkür ederek şehrimize hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Yemeğin ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Ali Çelik, “Biz kocaman bir aile olduk, ben kendim hep öyle baktım. Bu şehre bir taş koyabilir miyiz hep o tarafından baktık. Özellikle deprem bölgesinde mesai harcadığım arkadaşlarımız çok emek verdiler. Ben onlardan razı oldum, Allah da onlardan razı olsun. İnsan ancak bir ekip olabilirse, bir aile olabilirse, milletler de birlik olabilirse başarılı olabiliyor. Ben Kütahya’da sizlerin, bizim birlik olma arzusunu kendi çapımda faydaya dönüştürdüm. Hepimizin birlik olması adına bir çaba gösterdik. Üç yılı geçen bir sürede büyük bir iyi niyet vardı. Kimseden bir kötülük görmedim, kötü olan bir şey hissetmedim, bu büyük bir şans. Kütahya böyle bir yer, böyle bir aile. Belediye başkanlarımızla çokça hasbihal ettik, istişare ettik. Siyasetçilerimizle, önceki dönem ve şimdiki dönem milletvekillerimizle istişare ettik. Burada birçok kişi farklı yorumlar yapabilir ama bu ilde siyaset alanında benim gördüğüm tek bir şey vardı, bütün diyaloglar taş üstüne taş koyma niyetiyleydi. Sağ olsun Belediye Başkanımız kamu kurumlarındaki bütün sorunlara ilişkin her ne götürürsek önüne çözdü. Belediye Başkan Yardımcılarımız, bazen gece ikide de olsa ulaşılabilir olmalarından dolayı da şükranlarımızı arz ediyorum. Herkes bu şehir için dertleniyor. Ben kendi adıma razıyım, Allah da sizlerden razı olsun. Destek verdiniz, emek verdiniz, mutlu ettiniz” ifadelerini kullandı.

Kütahya’nın kabuğunu kıracağı ifade ederek sözlerine devam eden Vali Çelik, “Kütahya’da dua biriktirdim, inanılmaz bir dua. Bir insanın hayatta kazanabileceği en büyük şeyi kazandığımı düşündüm. Başımıza ne gelecekse bunun hayır olduğuna eminim çünkü bu kadar duanın olduğu bir yerde Allah bizim hakkımızda hayırlısını nasip eder. İnşallah bu topraklar, bu kadim memleket her şeyin en iyisine layık. Belediye Başkanımız gece gündüz uğraşıyor, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımızın inanılmaz heyecanları var. Herkesin anlattığı bir çeyiz sandığı hikayesi var ya, artık ben bu şehrin kabuğunu kıracağını, geleceğe ve yoluna devam edeceğini, biriktirdiği kadim medeniyet kültürünü bir sonraki nesillere güçlenerek aktaracağına olan inancım tam. Ben buradan memnun ayrılıyorum. Güzel ve coşkulu bir ortam oluşturdunuz. Siyasiler, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, kolluk birimleri, kim varsa herkesten razıydık, Rabbim de sizden razı olsun. Yolunuzu, bahtınızı, geleceğinizi aydınlık ve açık eylesin, en başta sağlıklı eylesin. Aileme de, eşime, anneme, çocuklarıma da teşekkür ediyorum. Mesai arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024