×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Anadolu Leoparı, Bilim İnsanları Tarafından Takipte!

Nesli tükenmekte olan Anadolu leoparları özel olarak izleniyor.

Yeşil 19/08/2023 13:34 19/08/2023 13:38

A- A+

Nesli tükenmekte olan Anadolu leoparları özel olarak izleniyor.

Anadolu leoparının izlenmesine yönelik araştırma projesi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ ) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülüyor.

ISUBÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin Ünal, gazetecilere, Anadolu leoparının potansiyel habitatlarında ekiple ve Doğa Koruma ve Milli Parklar iş birliğinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Ünal, çalışmamalarda Anadolu leoparı gibi davranmaya, onun gibi düşünmeye çalıştıklarını belirterek,

"Onu bulabilmemiz için nerelerde gezebileceğini, nerelerde beslenebileceğini, nerelerde durabileceğini anlamaya ve hissetmeye çalışıyoruz."

İfadelerini Kullandı.

İzleme çalışmalarında uygun noktalara foto kapanlar kurduklarını anlatan Ünal, şu cümleleri kurdu:

"Anadolu leoparının daha önceden görüldüğü, var olduğuna inanılan bölgelerde yöre halkıyla da görüşmeler yaptık, gören, duyan bilen kim varsa görüşmeye çalıştık. İz çalışmalarımız devam ediyor. Çok zeki bir türle karşı karşıyayız. Çalışmamız, samanlıkta iğne aramaya benziyor. Ege ve Akdeniz'deki habitatlarda erkek dişi ve yavrularıyla beraber bulur ve projemizde ikinci aşamaya geçeriz. Anadolu'muzun hem tarihi hem kültürel hem de biyoçeşitliliği için çok önemli bir tür olan Anadolu leoparının peşindeyiz."

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin yürütücülüğünü üstlendiği projede, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitelerinden araştırmacıların yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüklerinden araştırmacılar bulunuyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024