×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

ANAKARİYER sektörden önemli isimleri öğrencilerle bir araya getirdi

Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (ANAKARİYER) sektörden önemli isimleri Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor.

Spor Kültür Sanat Eğitim 26/12/2023 11:43 26/12/2023 11:43

A- A+

Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (ANAKARİYER) sektörden önemli isimleri Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile buluşturmaya devam ediyor.

“Geleceğini Keşfet” etkinliğiyle Eleman.net COO’su Levent Dicle; AGESA İnsan Kaynakları (İK) Gelişim & Yetenek ve Kazanç Yönetimi Grup Müdürü Zafer Tartar; ebebek Çalışan Deneyimi ve Organizasyonel Gelişim Yöneticisi Selin Doğan; Borusan Lojistik & Bukoli E-Ticaret Operasyonları Grup Müdürü İlker Görgün ve Oğuz Holding CEO’su Enes Örer öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte ANAKARİYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Vural ve ANAKARİYER Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Hande Kaynar da yer aldı.

“Özel sektörde sizlere olan ihtiyacı aktarabilmeyi çok istiyoruz”

Düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Eleman.net COO’su Levent Dicle “Geleceğini Keşfet” projesini tanıtarak başladığı konuşmasında sözlerine şu şekilde devam etti: ”Geleceğini keşfet altı ay önce tohumları atılan bir çalışma. Genelde üniversite seminerlerinde başarı hikâyeleri anlatılır. Öğrenciler bunları dinleyip ilham alabilir ama biz bu süreci biraz farklılaştırıp bunları anlatmak yerine özel sektörde sizlere olan ihtiyacı aktarabilmeyi istedik. Eleman.net işverenle iş arayanı buluşturan bir sitedir. ‘Geleceğini Keşfet’ ise işe alım sürecinin nasıl gerçekleştiğini sizlere aktaran bir proje olacak. Dünya değiştikçe işe alım süreçleri de değişiyor. Bugün burada paydaşlarımızla beraber sizlere bu süreçleri aktarıyor olacağız.”

“Uzun yaşam ve kısa yaşamın risk olarak görülmesini değiştiriyoruz”

Panelin ilk konuşmacısı AGESA İnsan Kaynakları (İK) Gelişim & Yetenek ve Kazanç Yönetimi Grup Müdürü Zafer Tartar konuşmasına kendi kariyer adımlarından bahsederek başladı. Konuşması boyunca öğrencilere AGESA’da kariyerin nasıl gerçekleştiğinden bahseden Tartar, şirketin çalışma koşulları ve yan haklarından söz etti. Tartar, “AGESA’yı daha önce muhtemelen ‘Avivasa’ olarak duydunuz. Bireysel emeklilik, hayat sigortası gibi kavramları da duymuşsunuzdur. Bizler sosyal güvenlik kurumlarının sağladığı güvence dışında ikinci bir gelir güvencesi yaratmak için çalışıyoruz. Uzun yaşam ve kısa yaşamın risk olarak görülmesini değiştirmek için yaptığımız yatırımlara aslında hayat sigortası diyoruz. Bizlerle bir ekip olabilmeniz için ne okuduğunuzun önemi yok fakat satış yapmak konusunda kendinize güveniyorsanız yapabileceğiniz bir iş.” ifadelerinde bulundu.

“Mağazacılıktan başlayan serüveniniz yöneticiliğe kadar ulaşabiliyor”

ebebek Çalışan Deneyimi ve Organizasyonel Gelişim Yöneticisi Selin Doğan, öğrencilerin kariyer yolculuğuna büyük katkıda bulunduğunu düşündüğü “Everest Yolculuğu” programını öğrencilere tanıttı. Selin Doğan konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “2019 yılında başladığımız ve hala devam eden programımız deneysel öğrenmeyi esas alıyor. Biz bu programa başlayan arkadaşlardan en az altı ay mağazada çalışmasını istiyoruz. Ödevler veriyoruz. Ki bu ödevler çok çeşitlilik içeren ödevler oluyor. Mağazacılık, kamp dönemi, departmanları tanımak, mesleki gelişim eğitimleri şeklinde devam eden bir süreç. Mağazacılıktan başlayan serüveniniz yöneticiliğe kadar ulaşabiliyor.”

“Mücadeleci olmaya devam edin”

Borusan Lojistik & Bukoli E-Ticaret Operasyonları Grup Müdürü İlker Görgün departmanlarında ve şirketlerinde de işlerin yürütülmesini okul hayatına benzetti. Sektöre dair öğrencilere çeşitli bilgiler veren Görgün konuşmasında şunları aktardı: “İş geliştirmeden pazar arayışına, kontrol süreçlerinden yönetim süreçlerine herkes bir bütün olarak ele alınıyor. Bu süreçte ekibimize dahil olmak isteyen arkadaşlarımıza da şunları söyleyebilirim. Bizler yaş ortalamasından cinsiyet dağılımına kadar her şeyi dengede tutmaya çalışan ekipleriz. Bu dengeyi sağlamak da ince elemekten geçiyor belki de. Mücadeleci olmaya devam etmeleri en büyük önerimdir.”

“Hız, uzmanlık, çözüm odaklılık ve en önemlisi sabır”

Oğuz Holding CEO’su Enes Örer ise konuşmasında işe alım süreçlerinde en dikkat ettiği kriterlere değindi. Örer konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: “Özellikle gençlere tavsiye verirken; e-ticaret operasyonlarının yükseldiğini, lojistik operasyonlarının yükseldiğini, uluslararası ticaretin yükseldiğini hep söylüyoruz. Bu nedenle bizim seçimlerimizde hız, uzmanlık ve çözüm odaklılık çok dikkat ettiğimiz noktalar. Holdingleşen firmalarda çok ciddi kariyer fırsatları olduğunu bilmenizi isterim. Fakat sabırlı olmanız da bu konuda vereceğim en önemli önerimdir.”

“Geleceğini Keşfet” etkinliğinin sonunda düzenlenen çekiliş ile öğrencilere hediyeler dağıtıldı. Etkinlikte ANAKARİYER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Vural ve ANAKARİYER Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Hande Kaynar ile Anadolu Üniversitesi öğrencileri tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024