×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Diş macununun o lekeleri anında çıkarıyor...

Diş macunu, her evde bulabileceğiniz en yaygın ürünlerden biridir, ancak kullanımları diş temizlemenin çok ötesine geçer

Yaşam 21/10/2022 15:05 21/10/2022 15:09

A- A+

Ve insan ağzında kullanıldığı gerçeği göz önüne alındığında, bileşenlerin tümü zararlı değildir. Mağazadan satın alacağınız temizleyicilerde yaygın olarak bulunan sert kimyasalların aksine içeriği oldukça temizdir Peki bir diş macunu ile neler yapabilirsiniz? Tüm detaylar yazımızda...

Ev eşyalarını diş macunuyla temizlerken, çoğu görev yeni jel türlerini değil beyaz diş macunlarını gerektirir. Çünkü jell diş macunları silikon bazlıdır ve daha az aşındırıcıdır, bu da gerçekten bir şeyi temizlemeniz gerektiğinde pek işe yaramayacağı anlamına gelir. Buradaki yöntemler diş macununun yanı sıra bir diş fırçası, yumuşak bir bez veya ıslak sünger de gerektirir.

OJE ÇIKARICI OLARAK

Asetonunuz bittiyse, basit bir diş macunu da işe yarayabilir. Tırnaklarınızı diş macunu ile ovalayın, ardından ojeyi bir bezle silin. Karbonat içeren diş macununun ekstra aşınmaya neden olabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır. Denenecek başka bir yöntem, ojeli tırnaklarınızı bir diş macunu, limon suyu ve su karışımına batırıp ovalamayı önerir. Diş macunu ayrıca tırnakları aydınlatmaya da yardımcı olabilir. Eski bir diş fırçası veya tırnak fırçası kullanarak altlarına da değecek şekilde tırnaklarınızı ovun, ardından limon suyuna batırın. Tırnaklarınızdaki sararmaların geçtiğini göreceksiniz.

TAKILARI PARLATMAK İÇİN

Diş macunu harika bir takı temizleyicisidir, ancak bazı metaller ve taşlar üzerinde kullanmamanız gerektiğinden dikkatli olun. Uzmanlar özellikle inci ve opalleri diş macunu ile temizlemekten kaçınmanız gerektiğini söylüyor. Ayrıca çok hassas olan ve çizilmelere neden olabilecek yumuşak değerli taşları temizlemek için de kullanmayın.

ÜTÜ TEMİZLEMEK İÇİN

Sık sık ihmal edilen ütü temizliği için diş macunu ideal bir malzemedir. Uzmanlar doğrudan tabana uygulayabileceğiniz bir jel diş macunu değil, diş beyazlatıcı bir diş macunu kullanmanızı öneriyor. Ütünün alt kısmını bir diş fırçası ile ıslatın ve dairesel hareketlerle fırçalayın. İşiniz bittiğinde ütü tabanını (suya batırmadan) durulayın ve ardından kurutun. Buhar deliklerinin tıkanmadığından emin olmak için, tamamen kuruduktan sonra ütüyü yüksek ısıya getirin. Deliklerden giren diş macunlarını püskürtmek için buhar püskürtme düğmesini birkaç kez uygulayın.

 

AYAKKABIDAKİ LEKELERİ ÇIKARMAK İÇİN

Bir miktar diş macunu, lastik spor ayakkabılardaki izleri temizleyebilir. Temizleme işleminde diş fırçasının yanı sıra diş macunu da kullanarak spor ayakkabılarının kauçuk kısımlarını ovalayın. Ardından nemli bir havluyla silin. Beyaz deri ve sentetik spor ayakkabılarını diş macunu ile temizleyerek harika sonuçlar alınabilir.

LAVABO TEMİZLEYİCİSİ OLARAK

Diş macunu banyo lavabosunu bir çırpıda temizleyebilir. Uygulama için su dolu bir kovanın içerisine eğene biraz diş macunu sıkın, bir süngeri bu suda ıslatın ve lavabonun içini ovalayın. Son olarak suyla durulayın. Ek bir avantaj olarak, diş macunu, kanalizasyondan gelen eski kokuları giderecektir.Uzmanlar bu sırada krom armatürleri diş macunu ile de temizleyebileceğinizi belirtiyor. Diş macununu küçük, dairesel hareketlerle ovalayın, ardından kurulayın.

Kaynak: Roza

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024