×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eğitim Programı Dolu Dolu Geçecek !

Sosyal Bilimlerde Başarı Testi Geliştirme ve Deneysel Tasarım Etkinliği Başladı.

Yaşam Eğitim 20/09/2023 13:07 20/09/2023 13:07

A- A+

Sosyal Bilimlerde Başarı Testi Geliştirme ve Deneysel Tasarım Etkinliği Başladı.

TÜBİTAK BİDEB tarafından desteklenen 2237-A Sosyal Bilimlerde Başarı Testi Geliştirme ve Deneysel Tasarım Etkinliği Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesinde başladı. Etkinlikte; Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Kalender, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Arıkan, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğan Şahin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Doğan ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Can Aybek eğitim veriyor.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay’ın yönettiği etkinliğe, 10 kişi Anadolu Üniversitesinden 11 kişi ise farklı üniversitelerden katılım gösterdi. Etkinlikte “Başarı Testi Geliştirmek İçin Temel Ölçme ve Değerlendirme Kavramları ve İstatistiksel Bilgiler”, “Başarı Testi Geliştirmede Güvenirlik ve Geçerlik Uygulamaları, Başarı Testi Geliştirmede Madde Analizi Uygulamaları”, “Madde Tepki Kuramının Temelleri ve Boyutluluk Analizleri, MTK Modellerinden Rasch Modele Dayalı Bir Başarı Testi Analizi”, “Nedensellik ve Deneysel Tasarıma Giriş, Denekler-Arası Deneysel Tasarım, Denekler-İçi ve Karma Deneysel Tasarıma Giriş, Deneysel Verinin Analizi”, “Deneysel Çalışmalarda Başarı Testlerinin Kullanımı (Kuram, Uygulama)” başlıklı eğitimler verilecek.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Semra Günay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün çok kıymetli hocalarımızla birlikte bu etkinliği beraberce yürüteceğiz. Aslında bu çalışma bir TÜBİTAK projesinin çocuğu. Biz daha önce TÜBİTAK 3005’i yazdık. İnönü’den Sakarya’ya Millî Mücadele Rotasının Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi adıyla yürütülen bu projede bir rota belirledik ve bu rotada turizm aracılığıyla bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak istiyoruz. Bunun da ötesinde lise ve üniversite öğrencilerinin tarih ve coğrafya eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu sebeple de bir başarı testi geliştireceğiz. Bu projeyi yazarken en iyilerden destek alalım, böylece mükemmel bir çalışma ortaya koyalım istedik. Bahara kadar başarı testlerimizi geliştirip baharda sahaya çıkmayı planlıyoruz. Bizlere faydalı olacağına eminim fakat hep birlikte öğreneceğimiz için katma değerinin daha yüksek olacağını düşünüyorum.”

TÜBİTAK 2237-A programı kapsamında oluşturulan etkinlik, katılımcılara başarı testi geliştirebilme ve deneysel tasarımla bilimsel çalışma yürütebilme becerilerini kazandırmayı amaçlıyor. Eğitim teorik ve uygulamalı şekilde yürütülüyor. Eğitimler Turizm Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştiriliyor.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024