×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

“Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanatı”

“Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanatı” projesi, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) başladı.

Kültür Sanat Yaşam Eğitim 21/09/2023 10:50 21/09/2023 10:53

A- A+

“Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanatı” projesi,  Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) başladı.

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında kabul edilen “Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanatı” başlıklı proje, çalışmalarına Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) başladı. Hem teorik hem uygulamalı etkinliklerden oluşan program, Anadolu Üniversitesi GSF Çizgi Film ve Animasyon Bölümü bilgisayar laboratuvarında gerçekleştiriliyor.

Projenin yürütücülük görevini üstlenen Anadolu Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Karaca program hakkında şunları söyledi:

“Amacımız lisansüstü öğrenim gören resim ve baskı ana sanat dalları öğrencilerini 6 günlük bir programla dijital sanatla buluşturmak. Geleneksel resim eğitimi alan öğrencilere gelişen teknolojiyle uyum sağlayıp evrensel sanatı aktarmak istiyoruz. Pek çok sergi ve dijital çalışma görüyoruz ve bunun temelinde resim sanatı yatıyor. Bu program sayesinde hem geleneksel hem de teknolojik sanatı buluşturup daha güzel çalışmalar oluşturulabilir. 15 tanesi eğitmen olmak üzere 28 katılımcımız var ve bunlardan bazıları başka üniversitelerden resim, baskı ve animasyon bölümlerinden alanında uzman hocalarımız.”

Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden akademisyenlerin yer aldığı proje resim veya baskı sanatları bölümlerinden mezun olarak şu anda Türkiye'deki resim veya baskı sanatları anas anat dallarında öğrenim gören lisansüstü öğrencilerinin, yeni medya ve dijital uygulamalara yönelik disiplinlerarası bir eğitim programı almalarını sağlamak ve böylelikle  geleneksel resim sanatını yeni medya ve dijital teknolojilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Proje çalışmaları 22 Eylül Cuma gününe kadar GSF’de devam edecek.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024