×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Eskişehir'de 2022-2023 Yılı Emgi Analiz Sonuçları !

​Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince gerçekleştirilen 2023 yılı süne mücadelesi sonbahar döneminde yapılacak olan çalışmalarla devam edecek.

Yaşam Sağlık Yeşil 14/09/2023 10:51 14/09/2023 10:52

A- A+

​Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince gerçekleştirilen 2023 yılı süne mücadelesi sonbahar döneminde yapılacak olan çalışmalarla devam edecek.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince 2023 Yılı Süne Mücadelesi İlkbahar döneminde kışlamış ergin sürveyleri ile başlamış, 9-21.05.2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl süne mücadelesi Eskişehir'e bağlı 11 ilçede, 259 köyde 1.921.940 dekar alanda yürütülmüştür. Çalışmalara 1 merkez kontrol ekibi ve 19 ilçe sürvey ekibi olmak üzere 20 ekipte toplam 61 teknik eleman katılmıştır.

2022 yılı sonbahar ve 2023 yılı ilkbahar aylarında yapılan kışlak sayımlarında birim alandaki kışlayan süne sayısı her ne kadar önceki yıla göre artış gösterse de bu yılda buğdayda kaliteyi ve fiyatı etkileyecek oranda olmayacağı tahmin edilmişti. Buna paralel olarak Eskişehir'de kışlamış ergin sürveyinde 0,5 ve üzeri ünite tespit edilmediğinden (İç Anadolu bölgesi için eşik değer 0,7 dir.) yumurta paraziti ve nimf sürveylerine çıkılmamıştır. Ancak merkez kontrol ekibi arazilerde kontrollerine devam etmiştir.

Yapılan çalışmaların doğruluğunun tespiti ve değerlendirilmesi amacı ile İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince çiftçilerden hasat sırasında, satış sırasında ve depolarından alınan 426 adet numune konu uzmanlarınca analiz edilmiş ve beklentiler doğrultusunda süne emgi ortalamasının tarihi düşük seviye olan  %0,216 olduğu tespit edilmiştir.

2023 yılı süne mücadelesi çalışmaları kasım ayı içerisinde Eskişehir'de 14 adet olan kışlaklarda süne sayımı ile sona erecektir.

Çiftçilerin büyük emekler vererek yetiştirdikleri ürünlerinin hastalık ve zararlılardan korunması için Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince tarım arazilerindeki kontrol çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024