×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Arıköy'de Bal Hasadı !

Arıköy’de hasat edilen ballar Halk Market aracılığı ile ihtiyaç sahipleri ile paylaşılacak.

Yaşam Yeşil 14/09/2023 10:32 14/09/2023 10:32

A- A+

 Arıköy’de hasat edilen ballar Halk Market aracılığı ile ihtiyaç sahipleri ile paylaşılacak.

Odunpazarı Belediyesi’nin üniversiteler ve demokratik kitle örgütleri ile iş birliği yaparak hayata geçirdiği Arıköy Projesi’nde, teorik eğitimlerin ardından pratik eğitimler de tamamlandı. Kovan başında geçekleşen uygulamalı eğitimlerin ardından, sıra bal hasadına geldi. Arıköy’de hasat edilen ballar Halk Market aracılığı ile ihtiyaç sahipleri ile paylaşılacak. Törenle yapılan bal hasadında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Arıcılık ile ilgilenmek isteyen insanların ciddi bir eğitime tabi tutulması gerekiyor, bunu yapmak da devletin bir numaralı işi. Bir kez daha Odunpazarı Belediyesi devletin yapması gereken bir işi yerine getirdi” dedi. 

Odunpazarı Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projelerinden biri de Arıköy. Üniversiteler, odalar ve demokratik kitle örgütleri ile iş birliği yaparak hayata geçirilen Arıköy’de, teorik eğitimlerin ardından pratik eğitimler de tamamlandı. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkıları ile gerçekleştirilen 2023 Yılı Arıcılık uygulama eğitimleri, ziraat teknikeri Muzaffer Söğütkıran tarafından verildi. Teorik eğitimlerin 4 grup halinde toplam 120 kişi ile tamamlandığı Arıköy’de, pratik eğitimler 10 kursiyere iki öğretici eşlik edecek şekilde yürütüldü. Pratik eğitimlerin de tamamlanması ile sıra bal hasadına geldi. Arıköy’de üretilen ballar, Halk Market aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarla paylaşılacak. 

Bal hasadı törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar, Bal Üreticileri Birlik Başkanı Halil Er, Odunpazarı Bölgesindeki mahalle muhtarları, Arıköy kursiyerleri ile çok sayıda bal üreticisi katıldı. Törende konuşan Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mahmut İzzet Erol, Arıköy’de gerçekleşen eğitimler ile ilgili bilgi verdi. Arıköy’de gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Erol, kendilerine verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür etti. Erol’un ardından söz alan Bal Üreticileri Birlik Başkanı Halil Er, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a arıcılara verdiği destek için teşekkür etti. Odunpazarı Belediyesi’nin Eskişehir’de bulunan arıcıların çalışmalarını desteklediğini belirten Er, “Bal Üreticileri Birliği olarak Arıköy’de gerçekleşen arıcılık kurslarına destek olduk. Arıcıları, daha iyi arıcılığa yönlendirdik. Bilgilerimiz tüm arıcılarla paylaştık. Paylaşmaya da devam edeceğiz” dedi. 

ÖZBUNAR’DAN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR

Er’in ardından konuşma yapan isim Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Levent Özbunar oldu. Konuşmasına arıcılık ile ilgili teknik bilgiler vererek başlayan Özbunar, Türkiye’nin coğrafi konumu, arazi yapısı, iklimi ve bitki örtüsü ile arıcılık için çok uygun olduğunu belitti. Ancak tüm bunlara rağmen Türkiye’de bal üretiminin yeterli olmadığını ifade eden Özbunar, “Bunun nedeni arıcılığımızın ilkel şartlarda veya teknik bilgiden mahrum olarak yapılmasıdır. Burada iş Ziraat Mühendislerine de düşmektedir. Aldığımız teknik bilgileri üreticilerimizle buluşturmamız gerekiyor. Sizler Odunpazarı Belediyemizin sizlere sağladığı ve ender tesislerden biri olan Arıköy'de aldığınız eğitimlerle diğer arıcılardan farklı konuma gelmektesiniz. Her alanda olduğu gibi yapılan iş teknolojiye uygun, doğru bilgilerle yapılırsa elde edilecek verim ve sonuç daha iyi olacaktır. Arıköy gibi tarımsal anlamda birçok tesisi ve yakın bir zamanda Çiftçi Eğitim Merkezi'ni de şehrimize kazandıran Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt'a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“ARIKÖY PROJESİ BİRÇOK KİŞİNİN ARICILIKLA TANIŞMASINA OLANAK SAĞLADI”

Bal hasadında konuşan bir diğer isim de 2023 yılı arıcılık eğitimlerine katılarak, eğitimleri başarı ile tamamlayan Nilay Boyluoğlu oldu. Konuşmasında arının dünya ekosistemindeki yerini anlatan Boyluoğlu, arıcılığa yeni başlayan bir kursiyer olarak Arıköy Projesinin hem yerel ekonomiye katkı sağlaması hem de doğal çevremizi koruma yolunda ki önemli bir adım olduğunu söyledi. Bu projenin başarısının arıların ve doğanın önemini anlatmanın; sürdürülebilirliği desteklemenin bir örneği olduğunu anlatan Boyluoğlu, “Arıköy Projemiz, birçok insana dokundu ve bu işe ilgi duyan birçok kişinin arıcılıkla tanışmasına olanak sağladı. Her yıl yüzlerce kursiyer arkadaşımızı eğiterek, geleceğin arıcılarına rehberlik ettik. Yıllar içinde bu etki binlere, on binlere ve hatta daha fazlasına ulaşacak. Projemizin sürdürülebilirliğe ve doğal dengeye olan katkısı yadsınamaz. Hep birlikte, projemizin başarılarına ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Arıköy projesini kuruluşundan bu günlere getiren Belediye Başkanımız Kazım Kurt'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

DEVLETİN YAPMASI GEREKENİ BİR KEZ DAHA ODUNPAZARI BELEDİYESİ YAPTI

Bal hasadından konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, arıcılık ile ilgilenmek isteyen insanların ciddi bir eğitime tabi tutulması gerektiğinin altını çizdi. Bunun da devletin bir numaralı işi olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, bir kez daha Odunpazarı Belediyesi’nin devletin yapması gereken bir işi yerine getirdiğine dikkat çekti. Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Tarım il müdürlükleri, ziraat fakülteleri bu işleri gerçekleştirecek ki sürdürülebilirlik, çevreye duyarlı olmak ve iklim değişikliğini önlemek gibi görevlerimizi yerine getirelim. Arının çok önemli bir canlı olduğunu ve arı olmazsa insan ömrünün kısalacağını bile bile arıcılığı ihmal etmek, doğru bir yaklaşım değildir. Bu eğitimi fedakar bir biçimde, zamanından bize ayırarak gerçekleştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizi destekleyen Bal Üreticileri Birliğine teşekkür ediyor, eğitimlere katılarak başarı ile tamamlayan arıcılara da başarılar diliyorum.” 

Konuşmaların ardından 2023 Yılı Arıcılık Eğitimine katılanlara sertifikaları takdim edildi. Ardından da Başkan Kurt, protokolde bulunan isimler ve kursiyerlerle birlikte bal hasadını gerçekleştirdi. 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024