×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Yayın İlkelerimiz Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Tepebaşı Odunpazarı Bölgesel Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Gündem Sağlık Yaşam Spor Eskişehir tanıtım İlçeler Röportajlar

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri Kripto Para borsası Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan Enflasyona Tepki Geldi!

İYİ Partili Yokuş, ekonominin düzelmesi için radikal çözümler üretmeliyiz, dedi.

Siyaset Ekonomi 04/10/2023 13:10 04/10/2023 13:11

A- A+

İyi Partili Fahrettin Yokuş'tan Enflasyon Tepkisi: Ekonominin Düzelmesi İçin Radikal Çözümler Üretmeliyiz. 
İYİ Parti 27. Dönem Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) eylül ayı enflasyon rakamları ile alakalı sert tepki verdi. Ekonominin düzelmesi adına radikal önlemler alınması gerektiğini savunan Yokuş, “Artık devlet yönetiminde tasarrufu öncelememiz lazım” dedi.
“HÜKÜMETE GÜVEN KALMADI”
Ekonominin düzelmesi için pansuman yöntemlerin yeterli olmadığını belirten Yokuş, hükümete güven kalmadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Pansuman tedbirlerle bu işler olmaz. Radikal çözümler üretmemiz gereklidir. Artık devlet yönetiminde tasarrufu öncelememiz lazım. Saraydan başlayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) devam ederek devletin bütün kurumlarında, tasarrufu önceleyen bir anlayışa doğru yönelmemiz gerekli. Güven veren bir yönetimin oluşması lazım. Artık benim ülkemde yatırımcı ve vatandaşın, devleti yönetenlere güvenebilmesi lazım. Bu güvenin oluşabilmesi adına devletimizi yönetenlerin, ekonomik tahminleri ve sözleri doğru çıkmalı.”
“ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE VERGİ KAÇIRIYORLAR”
Ayrıca ekonomide bir kargaşa olduğunu ve vergi kaçıran kişilerin arttığını ifade eden  İYİ Partili Yokuş, “Sizin her ay enflasyon tahminleriniz tutmuyorsa her ay söylediklerinizin tersi sonuçlar ortaya çıkıyorsa o zaman ekonomide kargaşa meydana gelir. Bugün de ekonomimizde bir kargaşa durumuz söz konusu. Öyle bir kargaşa var ki piyasa allak bullak, bir kontrol bulunmuyor. Daha da önemlisi Ankara’nın göbeğinde birçok alışveriş merkezi vergi kaçırıyor. Yazar kasa kullanmayan işletmeler var. Banka havalesi üzerinden ödeme isteyen yerler oluyor, bu durumlara şahit oldum. Esnafa da kızamıyoruz. Esnaf, fiyatlara yetişemediğini, ekonomik sıkıntıda olduğunu söylüyor ama emekli, memur ve asgari ücret alanlar vergi kaçıramıyor. Gelir vergisi peşin alındığı için bu insanlar vergi kaçıramıyor ama birileri vergileri kaçırıyor” açıklamadında bulundu. 

 

YORUM YAP

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir. Giriş için lütfen tıklayınız

haber yazılımı, haber paketi, haber scripti | Copyright © 2024